Харківські чорнобильці рушили на Київ з акцією протесту проти урядових «гарантій»

Вівторок, 5 липня 2011, 13:11
Близько 100 представників чорнобильських організацій Харкова вирушили на всеукраїнську акцію протесту до Києва. Про це повідомив голова харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля «Чорнобильський Спас» Борис Коротков.
Харківські чорнобильці рушили на Київ з акцією протесту проти урядових «гарантій»

 

За його словами, 6 липня перед Адміністрацією Президента України чорнобильці влаштовують акцію протесту проти прийняття законопроекту № 7562 про гарантії держави про виконання рішень суду, відповідно до якого розмір пенсій чорнобильців, дітей війни та військових пенсіонерів визначатиметься не законодавчо, а відповідною постановою Кабінету міністрів України.

Б.Коротков висловив побоювання, що уряд зменшить розмір соціального забезпечення зазначених категорій громадян, якщо законопроект № 7562, який планується винести на розгляд Верховної Ради України 7 липня, буде ухвалено.

Він зауважив, що до Києва харківські чорнобильці вирушать на автомобілях і потягах і братимуть участь у акції протесту один день.

Як повідомляв УНІАН, з 26 січня по 14 лютого у Харкові представники чорнобильських ветеранських організацій проводили мітинг з вимогою зберегти їхні соціальні пільги. Учасники акції вимагали не ухвалювати зареєстрований 14 січня у Верховній Раді законопроект № 7562.

comments powered by HyperComments