У Харкові голодують тролейбусники

Середа, 10 серпня 2011, 23:35
Голова альтернативної первинної профспілкової організації "Захист справедливості" КП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов повідомив, що звільнені працівники харківського комунального підприємства "Міськелектротранс" оголосили безстрокове голодування
У Харкові голодують тролейбусники

За словами Андрія Ільгова , оголосили голодування шестеро звільнених після акції протесту 2 серпня водіїв тролейбусного депо № 3.

Глава альтернативної профспілки повідомив, що люди вимагають поновити їх на посадах, погасити заборгованість із зарплати (за даними профспілки, борг становить близько 4 мільйонів гривень) та із внесків до Пенсійного фонду (борг становить близько 57 мільйонів гривень).

Крім того, голодувальники просять включити їх до комісії, яка зараз вивчає фінансову діяльність підприємства, а також порушити кримінальну справу за "умисну невиплату зарплати" проти директора "Міськелектротранс" Сергія Почепецького і директора Департаменту транспорту та зв’язків Харківської міської ради Сергія Дульфана.

За словами Ільгова, зважаючи на заборону проведення акцій протесту на площі Свободи, звільнені робітники "Міськелектротрансу" перемістилися у сквер за пам’ятником Леніну і намагалися там встановити намет, однак "міліціонери вщент знесли його".

Водночас у прес-службі Харківської міської ради повідомили, що в акції протесту на площі Свободи беруть участь "два колишніх працівники КП "Міськелектротранс" і група підтримки".

Як відомо, 2 серпня робітники двох тролейбусних депо харківського "Міськелектротрансу" оголосили страйк і не вийшли на роботу.

Транспортники вимагали погашення заборгованості із зарплати, відновлення відрахувань до Пенсійного фонду, на базі яких робітникам нараховуватиметься пенсія тощо.

comments powered by HyperComments