В Харкові пройшло віче в оновленому форматі

Юлія Гуш  |  Понеділок, 4 серпня 2014, 12:42
3 серпня в Харкові на площі Свободи пройшло недільне віче, але вже в новому форматі.
В Харкові пройшло віче в оновленому форматі

Як і минулого тижня, тут був представлений ярмарок суспільних рухів. Ті чи інші організації мали змогу розповсюджувати інформацію про себе та свою діяльність. Організатори розповідали, що в ньому можуть брати участь і політичні партії. «Пропуском» на ярмарок як для громадських організацій, так і для політичних партій слугує підтримка наступних п'яти пунктів: самоуправління місцевих громад, демократичний шлях розвитку, відродження національної культури, повне оновлення апарату влади та силових органів, територіальна цілісність України та повернення всіх окупованих територій.

Напроти відбувся мітинг харківських сепаратистів. Вони крутили воєнні пісні та стверджували, що виступають «проти війни». Біля них було чимало правоохоронців. А на самому віче відбувся збір підписів за заборону сепаратистських мітингів. Крім цього, було запропоновано прирівняти марксистко-ленінську ідеологію до фашистської та вимагати від керівництва РФ негайно припинити свою підривну діяльність та фінансування сепаратистів на території України.

Як завжди, відбувся збір коштів, які потім підуть на потреби армії та госпіталю. Було об’явлено, що на гроші, зібрані на минулому віче, вдалося одягти 50 військових. Окремо збирали кошти на лікування бійця 95-ї окремої аеромобільної бригади Магльованого Антона, продаючи кекси по вільній ціні. Майданівці писали побажання військовим, а діти для них виготовляли різноманітні поробки з паперу.

Діяв вільний мікрофон. Виступальники обговорювали найбільш злободенні проблеми держави та наголошували на необхідності протистояння інформаційній війні. На віче виступив музикант Борис Севастьянов. Він виконав такі відомі хіти, як «Ватники», «Фейкомет», «Это, детка, рашизм» та ліричну пісню «Мамо, не плач», присвячену героям Небесної сотні. 

comments powered by HyperComments