Харків’яни провели «антигепівський» мітинг біля Міськради

Юлія Гуш  |  Неділя, 24 серпня 2014, 00:56
«Антигепівський» марш завершився мітингом біля Міськради. Вимоги ті ж самі – відставка Геннадія Кернеса та повна люстрація влади.
Харків’яни провели «антигепівський» мітинг біля Міськради

«Ми прийшли засвідчити, що Харків проти тієї влади, яка зараз є, – розповів Валентин Бистріченко, представник «Громадської Варти Харків», – проти корумпованої влади, яка нахабно бреше в Києві про те, що в Харкові 80 % мешканців її підтримує. Ми з гарячими серцями та холодним розумом стоїмо тут і кажемо, що ми вже встали з колін. Що громада міста Харкова вже переросла цього мера, переросла цю Міськраду. Ми єдині в тому, що ми проти Гепи, проти цієї Міськради. І ми не хочемо щоб ті ж самі обличчя були там».

Діяв «вільний мікрофон». Виступальники вкотре наголосили на необхідності відставки Геннадія Кернеса. Вони також згадували минулі та теперішні «грішки» міського голови, в тому числі його знамениті лави ціною з легковий автомобіль. Крім того, активісти ввімкнули записи телефонної розмови московського пранкера на прізвисько «Вован» та Геннадія Кернеса, який доволі яскраво проілюстрував культурний рівень міського голови.

О. Геронтій провів молебень. В своїй промові він наголосив, що в існуючих проблемах є провина не тільки представників влади, а й звичайних громадян. «Зараз відбувається революція свідомості, коли народ повстає проти несправедливості, проти бандитизму. І проти «сявок», як я їх називаю, – розповів о. Геронтій, – але ж цих сявок годуємо та виховуємо ми. Це ми їх створили. Це ми дозволили їм казати що Україна така-сяка і коли вони це робили – ми зрадницькі мовчали. Ми робили вигляд, що нас це не стосується. Адже не в наші двері постукали. А тепер пожинаємо ті плоди. Ми їм стільки дозволили, що їх вже важко зупинити».

Також в рамках мітингу відбулася всеєвропейська акція «Ланцюг єдності». На ній майданівці взялись за руки та водили хороводи напроти міськради під патріотичну музику. По собі активісти залишили надпис «Гепу на нари». 

comments powered by HyperComments