Майданівці провели пікет під Комінтернівським райвідділом міліції

Юлія Гуш  |  Неділя, 31 серпня 2014, 11:15
30 серпня представники ГО "Громадська Варта Харків" та просто небайдужі харків`яни приєдналися до всеукраїнської акції «Непокаране зло зростає». Близько одинадцятої години ранку вони провели пікет напроти Комінтернівського райвідділу міліції.
Майданівці провели пікет під Комінтернівським райвідділом міліції

Приводом для цього пікету став інцидент, який вібувся 23 серпня після відкриття пам’ятника кошовому отаману Івану Сірку. Тоді в результаті провокацій кореспондента «Anna-News» Бородавки сталася сутичка між міліцією та харківськими ультрас. В той час, за словами очевидців, капітан Євген Яресько назвав український прапор «ганчіркою», що викликало сильне обурення серед проукраїнських активістів. Тому вони закликали самого Яреська вийти до пікетувальників та вибачитися за свій вчинок. За словами організаторів, називати державний прапор «ганчіркою» в той час, коли гинуть люди – більш ніж недопустимо.

Хоча акція пройшла досить мирно, без певних конфліктів не обійшлося. Один з правоохоронців нецензурно вилаявся в бік пікетувальників, які намагалися за допомогою прапора прикрити зйомку зі сторони співробітника міліції.

До пікетувальників вийшов начальник Комінтернівського райвідділу міліції Віталій Корнеєв. Він заявив, що службове розслідування по цьому інциденту вже провели, але приводу для покарання Яреська він не бачить. Хоча він додав. що готовий вибачитися за дії свого підопічного. Активісти залишилися незадоволеними таким результатом і обіцяли приходити до тих, поки його не звільнять. Заплановано, що наступний пікет також пройде в рамках акції «Непокаране зло зростає».

comments powered by HyperComments