«Захистимо рідний Харків»: майданівці влаштували пікет біля ОДА

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 вересня 2014, 14:44
3 вересня в Харкові відбувся пікет облдержадміністрації, організований харківським Євромайданом. На ньому харків’яни вимагали від влади негайно розпочати підготовку Харкова до можливої агресії з боку російських військових.
«Захистимо рідний Харків»: майданівці влаштували пікет біля ОДА

В пікеті взяло участь біля 50 чоловік. Активісти Євромайдану наголошують на тому, що краще підготувати Харків до оборони і тоді, можливо, вона навіть не знадобиться. Вони пропонують максимально мобілізувати харківську промисловість і розконсервувати бронетехніку на складах області, привести в повну готовність бомбосховища, організувати навчання добровольців на полігонах Збройних Сил та в разі потреби озброїти лави Самооборони та створити партизанські загони.

«Ми хочемо почути від влади, що вона конкретно планує робити, – розповів Володимир Чистилін, координатор харківського Євромайдану, – не треба нас заспокоювати і говорити «без паніки, все нормально». Ми це слухаємо дуже довго. Але сьогодні з Сєвєродонецьку до Маріуполя фронт був прорваний. Ми бачимо, що знаходимось в 40 кілометрах від Росії, в прифронтовій зоні. Як готові бомбосховища, чи готові нам видавати стрілецьку зброю, полігони, якщо це знадобиться, яким чином працюватиме медслужба – ми хочемо почути відповіді на ці запитання».

До пікетувальників вийшов харківський губернатор Ігор Балута. Він, не приховуючи роздратування, розповів, що створення партизанських загонів та риття окопів – це справа виключно військових. «Це буде гумореска, якщо зараз ми на площі запишемо 50 чоловік і виставимо їх, – розповів губернатор, – а вони потім підставлять своє життя, життя своїх родичів під удар сепаратистів». Балута також заявив, що той ентузіазм, який зараз є в громадських активістів, потрібно використовувати «правильно»

Згодом представник громадськості Харкова були запрошені на бесіду з командою губернатора, яка пройшла вже в іншому форматі. 

comments powered by HyperComments