В Харкові відбувся Форум солідарності волонтерів

Юлія Гуш  |  Субота, 20 вересня 2014, 00:51
19 вересня в Харкові пройшов Форум солідарності волонтерів. Захід відбувся в приміщенні стадіону ФК «Металіст», де різні волонтерські групи з Харкова, Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська та інших міст України мали нагоду обмінятися досвідом з один одним.
В Харкові відбувся Форум солідарності волонтерів

Загалом у Форумі взяли участь активісти з 18 міст України. Серед них були представники благодійних фондів та громадських організацій, військові, медичні працівники, бізнесмени тощо. Розпочався форум з пленарного засідання. Активісти обговорили перспективи міжрегіональної координації між волонтерськими групами та можливості співпраці з представниками влади. Крім того, деякі з них надали інформацію про свою діяльність. Наприклад, Євгенія Левінштейн, керівник групи «Станція Харків», розповіла про те, яка допомога надається вимушеним переселенцям з Донбасу.

Також на пленарному засіданні були присутні українські військові. Вони наголосили на визначній ролі волонтерів у забезпеченні армії всім необхідним – бронежилетами, обмундируванням, провізією, технікою тощо. Юрій Сокіл, боєць 92-ї мобільної бригади передав їм подяку від інших бійців. «Ми схиляємо голови за вашу велику працю. І я вам кажу дякую» – сказав він.

Далі волонтери розбилися по чотирьом секціям: «Громадянська безпека та оборона», «Інформаційна політика та інформаційна безпека», «Допомога Українській армії, організація роботи в тилу, постачання військових госпіталів та медичних установ в зоні АТО», «Допомога вимушеним переселенцям». Вже там вони представили свої доповіді по цим чотирьом напрямкам. 

comments powered by HyperComments