Більше десятка місць вільного доступу до Wi-Fi з'явилися у Харкові

Четвер, 23 жовтня 2014, 09:52
В сімнадцяти точках по Харкову городянам надається безкоштовний Wi-Fi
Більше десятка місць вільного доступу до Wi-Fi з'явилися у Харкові

Про це на своїй сторінці в Facebook написав кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №169 Станіслав Денисюк.

Він зазначив, що Харків по праву вважається інтелектуальною столицею України, що прославився своїм науковим, культурним, освітнім началом. Тільки студентське співтовариство налічує більше 300 тис. Осіб. На вузівську молодь в першу чергу і була спрямована його ініціатива з надання широкого доступу до мобільного Інтернету. Втім, скористатися послугою може кожен користувач мережі Інет, що має гаджет.

Суть проекту полягає в тому, щоб розширити можливості мобільного Інтернету і надати можливість користування сучасної комунікаційної послугою якомога більшому числу людей через безкоштовний сервіс. Тепер, перебуваючи в центрі Харкова не обов'язково шукати заклади з WIFI. Підключитися до нього можна безпосередньо на вулиці або затишно розташувавшись на лавці парку або скверу. Точки доступу WIFI розташовані в улюблених місцях відпочинку харків'ян і там, де вони звикли призначати ділові та особисті зустрічі. Перш за все, це площа Свободи, станції метро «Університет» («Стекляшка»), «Історичний музей» («Градусник»). А також сад Шевченка, ХНАТОБ, Дзеркальний струмінь (сквер Перемоги), сквер Бекетова біля станції метро «Архітектора Бекетова», сквер ХНТУ (біля вулиці Артема, 44). У безпосередній близькості до вузам знаходяться точки підключення в районі прохідної ХПІ (вулиця Червонопрапорна), станції метро «Пушкінська» (площа Ярослава Мудрого), гуртожитки ХАІ - Молодість, на прохідній ХНАДУ.

Мережа безкоштовного WIFI поширюється також на значну частину Салтівського житлового масиву - найбільшого в Харкові. Тут точки доступу WIFI знаходяться в наступних місцях:
- Вхід ТРЦ «Караван»;
- Вхід ТРЦ «Дафі»;
- Станція метро «Героїв Праці» (вихід до-тру «Познань»);
- Станція метро «Студентська» (біля ринку);
- Прохідна НФаУ (вулиця Блюхера).

Швидкість доступу до сервісу вище стаціонарних аналогів. Якщо домашній Інтернет розрахований на 10 Мб, то «вуличний» WI-FI забезпечує всі 70 Мб. Ці характеристики досягаються за рахунок унікальних технічних рішень. Так, при реалізації проекту використовувалося найсучасніше оптоволокно, за яким надаються послуги високошвидкісного Інтернету.

Щоб скористатися безкоштовним сервісом, досить виконати алгоритм нескладних дій:
- Вибрати з'єднання FREE_WIFI_KH,
- Запустити вікно браузера,
- Після появи вікна з пропозицією про реєстрацію можна пройти процедуру через соціальну мережу, або підключитися до послуги без реєстрації. На вибір користувача.

"За межами України Ви з подивом помічаєте, як непросто буває в аеропорту або готелі увійти в Інтернет - хоча б для того, щоб перевірити пошту або френдстрічку в Facebook, - каже Станіслав Денисюк. - Крім імені з прізвищем і віку, з Вас обов'язково витягнуть email і номер телефону, і потім ще довго будуть спамити акціями в непотрібних Вам магазинах. Ми, українці, люди не жадібні, правда? і вже звикли до того, що пароль до WiFi можна спокійно дізнатися в кафе у офіціанта. Ми пішли ще далі, обладнавши вільним доступом до високошвидкісного Інтернету популярні громадські місця нашого міста. Вперед - до відкритого суспільства! "

Проект «За розвиток Харкова! За Денисюка! »Вже став популярним серед харків'ян. Всього за кілька днів з його старту до нього долучилося понад 12 тис. Користувачів.

Денисюк, який балотується в Київському районі, обіцяє його зробити постійним, тому термін дії проекту не обмежений.

comments powered by HyperComments