Бійці батальйонів «Слобожанщина» та «Харків-1» повернулися із зони АТО (фото)

Аріадна Скела  |  П'ятниця, 31 жовтня 2014, 11:23
Близько півсотні вояків відразу двох добровольчих міліцейських батальйонів, які воювали під Волновахою та Маріуполем, повернулися до Харкова. Близько десятої години вечора 30 жовтня їх зустрічали біля пам’ятника Шевченка активісти Євромайдану та небайдужі городяни. Бійці облишили зону АТО через планову зміну військового складу – на Донеччині вони перебували майже два місяці.
Бійці батальйонів «Слобожанщина» та «Харків-1» повернулися із зони АТО (фото)

 

На зустріч з бійцями зібралося кілька сотень людей. Солдатів городяни привітали квітами та оплесками. Коли ж вояки вишикувалися напроти монумента Кобзарю, активісти майдану почали скандувати  «Герої! Слава Україні, Героям слава!».

Керувала мітингом активістка, голова українського клубу «Слобідчина» Вікторія Склярова. Бійці обох батальйонів спілкувалися з учасниками заходу до пізньої ночі. Солдати розповідали людям  про проблеми, які в них є, чого не вистачає, яких речей, обмундирування та води.

У Харкові, розказав командир батальйону «Харків-1» Сергій Янколенко, бійці пробудуть близько двох тижнів, після цього вони знов вирушать до зони АТО.

Сергій Янголенко, командир батальйону «Харків-1»

«Ми з 27 серпня по вересень перебували у самому центрі бойових дій. Ми утримували позиції під Волновахою та Маріуполем».

Андрій Янголенко, командир батальйону «Слобожанщина»

«Наш загін прибув до села Гранітне, ми знищили не одну диверсійну групу та терористів. Наші військові брали учать в 20 боях. Солдати хочуть знов повернутися до зони АТО. Якщо ж такий наказ буде, звісно, ми знову туди поїдемо».

comments powered by HyperComments