Через тиждень в Харкові не зможуть надавати гемодіаліз

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 17:47
У Харківській області є 402 хворих, які повинні постійно отримувати гемодіаліз, препарати, необхідні після пересадки бруньок, і інші медичні послуги. Про це 31 жовтня повідомив журналістів голова Харківської облради Сергій Чернов. За його словами, через проблеми з фінансуванням надання меддопомоги може зупинитися. Повідомляє сайт «Статус Кво».
Через тиждень в Харкові не зможуть надавати гемодіаліз

 

Чернов відзначив, що, як правило з держбюджету виділялися кошти на гемодіаліз у розмірі 15-30% необхідного обсягу фінансування, а іноді і 50%. У цьомуроці не фінансується 18 держпрограм охорони здоров'я, у тому числі з гемодіалізу. "В області склалася критична ситуація, про що облрада інформувала уряд.  Учора Кабмін виділив 10 млн.грн. на гемодіаліз на деякі регіони, але ми не знаємо, скільки з цих грошей отримає область", - відзначив Чернов.

За його словами, минулого року з облюджету на гемодіаліз було виділено 36 млн.грн., в 2014 р. Виділили вже 50 млн.грн., але до кінця року все одно не вистачає 37 млн.грн., щоб закрити потребу в препаратах. За даними медиків, вони зможуть забезпечувати гемодіаліз ще 5-7днів - на цей період постачальники згодні надати препарати у борг.

"Ми готові скликати позачергову сесію і виділити 37 млн.грн., якщо вони будуть знайдені. Але коштів в облбюджеті немає. Сьогодні фінансисти займатимуться їх пошуком. Окрім цього, я підписав телеграму на ім'я прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, в якій прошу допомогти розв'язати проблему", - відзначив Чернов.

comments powered by HyperComments