Хто розхитує ситуацію в місті? На віче обговорили найбільш актуальні проблеми Харкова (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 17 листопада 2014, 13:23
16 листопада в Харкові пройшло чергове недільне віче. Цього разу на ньому говорили про війну, мир та про те, хто ж розгойдує ситуацію в Харкові.
Хто розхитує ситуацію в місті? На віче обговорили найбільш актуальні проблеми Харкова (фото)

Зокрема, мова пішла і про можливість повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації. «Буквально декілька годин тому речник РНБО пан Андрій Лисенко заявив про те, що є інформація про підготовку повномасштабного вторгнення в Україну по п‘ятьом напрямкам – від Луганська до Маріуполя, – розповів координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – така інформація є. Але поки до Харкова це ще не дійде. Безпосередньо це не торкається нашого міста, але так чи інакше, ми всі пов‘язані».

Ситуацію в місті намагаються розхитати. Про це ясно свідчать події, які сталися напередодні. «Я думаю в Харкові все більш-менш нормально, – продовжив Володимир Чистилін, – але ми бачили на цьому тижні, що ситуація починає розхитуватися. Про це свідчить теракт у пабі «Стіна», який стався одразу після минулого віча, а до цього був у невеличкий теракт у гідропарку, а до цього – на залізниці. Ситуацію дійсно розхитують. Ми це перекрасено розуміємо. Як заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, на 18 листопада намічена акція сепаратистів біля Турбоатому. Але ми тримаємо нашу оборону».

Знайшовся час поговорити і про допомогу українським солдатам. Ярина Чаговець з «Сестри милосердя АТО» розповіла, що у військовому шпиталі зараз не вистачає теплого одягу, передусім спортивного. Також вона повідомила, що наразі є потреба викупити операційний стіл, на який не вистачає коштів. Адже незважаючи на деклароване «перемир‘я», до шпиталю продовжує поступати велика кількість людей.

«І взагалі, дуже просимо відвідувати хлопців, – розповіла Ярина Чаговець, – щоб вони знали що є люди, які їм допомагають. Тому що вони стоять там на передовій і ризикують життям заради всіх нас. Всіх тих, хто зараз є на цьому майдані, всіх тих, хто зараз сидить по домівках або всіх тих, хто їздить і надає допомогу на передовій».

Також серед присутніх провели невеличкий аукціон, в якості лоту в якому послужили пакунки з сухим борщем. Всі виручені кошти, як завжди, підуть на допомогу українськім солдатам


 

comments powered by HyperComments