Апеляційний суд Харкова підтвердив законність зносу пам'ятника Леніну

Четвер, 20 листопада 2014, 12:32
Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міської ради, і, таким чином, залишив в силі визначення Харківського окружного адміністративного суду про відмову в призупиненні дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути від 28 вересня 2014 р. №517 "Про врегулювання ситуації в області відносно пам'ятника епохи тоталітаризму". Повідомляє сайт "Главное".
Апеляційний суд Харкова підтвердив законність зносу пам'ятника Леніну

Нагадаємо, що раніше до Харківського окружного адміністративного суду звернувся позивач, Харківська міська рада, з адміністративним позовом до голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і облдержадміністрації, в якому просив суд визнати незаконним і відмінити повністю розпорядження Ігоря Балути від 28.09.2014 №517 "Про врегулювання ситуації в області відносно пам'ятників епохи тоталітаризму" і зобов'язав облдержадміністрацію не вилучати пам'ятник Леніна, розташований на площі Свободи в м. Харків, з державного реєстру нерухомих пам'ятників України, і не демонтувати його.

24 жовтня Харківський окружний адміністративний суд відхилив клопотання Харківської міськради про призупинення дії розпорядження №517 голови облдержадміністрації Ігоря Балути.

Розгляд справи по суті призначений судом на 24 листопада на 10.00, повідомляє прес-служба ХОДА.

comments powered by HyperComments