Шахраї дурять наївних харків'ян, прикидаючись біженцями ( відео)

Четвер, 27 листопада 2014, 11:51
Харків'яни відзначають - все частіше на вулицях міста діють шахраї, які називають себе біженцями. Є декілька схем афер, якими почали користуватися хитрі ділки. Одні зупиняють машини і просять дати гроші їм на бензин, на ремонт автомобіля, розповідаючи про те, що вони ледве понесли ноги з Луганська. Повідомляє сайт Хроніка Инфо.
Шахраї дурять наївних харків'ян, прикидаючись біженцями ( відео)

Інші чергують біля супермаркетів і випрошують у перехожих гроші на їжу, а потім купують випивку.

Традиційна схема "розводів" була використана телефонними шахраями, які представлялися міліціонерами і розповідали рідним і близьким, що їх родич потрапив у біду і розв'язати цю проблему вони можуть за певну винагороду. На таку "вудку" тільки у вересні піймалися 4 харків'янки – мешканки Комінтернівського району Харкова. Шахраї до такої міри почували себе безкарними, що навіть не заморочували собі голову відкриттям якихось рахунків - самі приїжджали до жертв додому і забирали гроші.

Волонтери підказують - перед тим, як вирішитися і допомогти "біженцям, переселенцям", варто поцікавитися наявністю хоч якихось документів і в цьому випадку краще поділитися не купюрами, а інформацією про центри допомоги переселенцям, про місце дислокації волонтерських організацій. Це буде істотна і дієва допомога, якої дійсно потребують ті, хто втік із зони АТО.

comments powered by HyperComments