Григорій Мустанг та Анна Морозова зустрілися з харківськими студентами (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 грудня 2014, 14:36
4 грудня в актовому залі ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася зустріч патріотів-екстремалів Анни Морозової та Григорія Мустанга зі студентами.
Григорій Мустанг та Анна Морозова зустрілися з харківськими студентами (фото)

Київський альпініст-екстремал Григорій Мустанг став відомим після того, як на одній з московських висоток пофарбував зірку в синьо-жовті кольори та виставив там український прапор. Російська поліція одразу ж почала шукати винуватця. За словами Мустанга, саме збіг обставин допоміг тоді уникнути арешту. «Прокидаюсь, а там по всіх новинах повідомляють, що «вандали розмалювали зірку», – розповів він, – їду в аеропорт і дізнаюсь, що вже відкрили кримінальну справу. Чудово… До 3 років. А потім – до 7. Кваліфікували це як вандалізм та хуліганство. Я думав, що мене в аеропорту приймуть. Але цього не сталося».   


Також Григорій Мустанг поділився власним досвідом підкорення висоток в різних країнах та розповів про свої зустрічі з правоохоронцями. До речі, Мустанг себе руфером не називає. За його словами, він не розуміє, що конкретно це слово означає.


Журналістка і письменниця Анна Морозова разом з подругою здійснила навколосвітню подорож, побувавши в більше ніж 30 країнах світу. Більшу її частину мандрівниці провели в синьо-жовтих костюмах. Коли розпочалися найтрагічніші події на Майдані, Анна була в Індонезії. «Я ніколи не забуду того почуття жаху, почуття того неймовірного страху, – повідала вона, – бо я знала, що там мої друзі та близькі. У підсумку одну людину, яку знала особисто, я втратила. І тоді цей момент повністю змінив не тільки мою подальшу подорож, а й моє життя. Тому що прийшло глибоке розуміння відповідальності. І розуміння цієї відповідальності почало перетворювати не тільки нас, але й те, що ми робили».


Анна розповіла, що одного разу їй вдалося потрапити на несанкціонований проукраїнський мітинг в Сан-Франциско. На ньому зібралося чимало людей, а водії, побачивши синьо-жовту колону, сигналили у відповідь. Правоохоронці в свою чергу не тільки не перешкоджали руху мітингувальників, а й перекрили дороги, щоб полегшити його пересування.

 
 

comments powered by HyperComments