У Харкові влаштують благодійний концерт під назвою «Армія подарунків» (фото)

Вівторок, 23 грудня 2014, 16:15
Музику обміняють на зимові шкарпетки. Гурт «Вулиця Курзу», Morj, «Собаки у космосі», Місько Барбара та Сергій Жадан проведуть благодійний захід «Армія подарунків». Відбудеться все двадцять дев’ятого грудня о дев’ятнадцятій годині вечора в арт-клубі «Інді».
У Харкові влаштують благодійний концерт під назвою «Армія подарунків» (фото)

Усі ті, хто не зміг віддати волонтерам новорічні подарунки для вояків Україні, мають можливість це зробити двадцять дев’ятого грудня на благодійному заході під назвою «Армія подарунків», який пройде в арт-клубі «Інді», що на вулиці Чернишевська, п'ятнадцять. Усі ці сюрпризи доставлять  на початку Нового року і на Різдво захисникам вітчизни.

Розпочнеться концерт о сьомій вечора.

Для всіх поціновувачів музики харківських майстрів звуку виступатимуть: «Собаки в космосі» і Сергій Жадан, гурт «Вулиця Курзу», Місько Барбара та Morj.

Замість вхідного квитка – сюрприз на новорічні свята для українських солдатів. «А радше за все – торба з сюрпризами, - розповідають організатори заходу. – Адже поміркуйте, половина солдатів одержить сюрпризи, а інша частина – ні. Слід намагатися зробити все таким чином, або сюрпризів вистачало на всіх солдатів».

У вигляді подарунків підійдуть найнеобхідні речі: шапки, кружки залізні, фляги, годинники, шарфи, шкарпетки, книжки, термобілизна, плейєри. Ляльки-мотанки, браслети з паракорду, вигаптовані браслети та медальйони, іконки, маленькі янголи з тканини – все це можна дарувати як обереги. Не зайвими будуть аскорбінки, халва, козинаки, цукерки та шоколад, вони будуть не лише додатком до новорічного подарунка, а й спогадом про те, як їх мамусі та бабусі дарували подарунки на свята. Але найосновним моментом в усіх сюрпризах повинні бути дитячі малюнки, листівки та листи.

Перша партія подібних подарунків двадцять четвертого грудня вирушала вже до Лисичанська. Там зараз захищають Батьківщину і бійці із інших регіонів України, і вояки з Харкова. Наступна партія, більше тисячі сюрпризів, вирушить до міста-оксюморона Щастя, де теж знаходиться дуже багато українських військових. «Уявляєте, ми ні одного разу не замислилися і не розподілили всіх бійців на «своїх» та «чужих». Адже вони всі наші, українські. І кожному хочеться зробити приємне, зробити сюрприз на свята», - розповідає ініціатор акції «Армія подарунків» Іванна Скиба-Якубова.

Жінки та дівчата, коли пишуть листи та листівки, до кожного бійця звертаються «друже мій», «брате мій». Всі вони сподіваються на те, що буде весна і бійці обов’язково повернуться додому. А щоб кожного солдата підтримати у важку мить, плетуть шалики, створюють обереги, готують печиво.

«Моя знайома просила передати ляльку-мотанку солдату з «Айдару», - розповідає Бондарчук Ярослава, складаючи у пакет ще одну ляльку зі шкарпетками, листом та шоколадкою (усі волонтерки створюють подарунки таким чином, щоб в кожному пакунку було і щось солодке, і потрібне, і лист, і малюнок, а також оберіг). – Я поміркувала: ну для чого солдату мотанка? А солдат телефонує і говорить: «це ти мені зробила? дійсно? власноруч зробила? оберіг? мені такого ще ніхто створював! я її сховав на грудях в кишеню, так можна робити?» - і я поміркувала, що все те, що тут, у тилу здається не дуже суттєвим, там на фронті має кардинально інший сенс.

Детальнішу інформацію ви можете дізнатися в організаторів проекту:

PR-аґенція “Bagels & Letters” та волонтерська група Help Army,

Іванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98, ivanna@bagels-letters.com

 

 

comments powered by HyperComments