Щоб оформити закордонний паспорт, в Харкові чергу потрібно займати з ночі (фото)

Четвер, 16 квітня 2015, 10:29
У міграційній службі Харкова постійні черги. Сезон відпусток, який ось-ось настане, наплив біженців з Луганської і Донецькою областей - усе це призводить до того, що людям, які бажають оформити закордонний паспорт, доводиться простоювати в чергах.
Щоб оформити закордонний паспорт, в Харкові чергу потрібно займати з ночі (фото)

У відділі служби, який розташований на пр. Правди, 5, люди займають чергу з четвертої, а то і третьої години ночі. Багато хто навіть відпрошується з роботи, але ніхто не гарантує, що це допоможе швидше оформити документ. Люди розповідають, що простоюють в  чергах навіть ті, хто пройшов усі етапи оформлення документа, залишилося його тільки отримати.
За традицією найбільше людей за паспортами в обласному управлінні міграційної служби (вул. Римарська, 24). Повідомляє кореспондент газети «Сьогодні».

До ситуації з численною кількістю людей бажаючі отримати закордонний паспорт відносяться по-своєму. Одним уже у котрий раз доводиться відвідувати міграційну службу, щоб віддати усі папери для оформлення документа, а ось інші це роблять з першого разу.
Фахівці обласного управління говорять, що, мовляв, про ажіотаж керівники служби знають. Одна з головних причин такої ситуації, пояснюють співробітники міграційного управління, - ця небувала кількість біженців, їм найбільше доводиться вирішувати питання міграційної служби.

Спосіб уникнути черг


У багатьох турагенствах користуються ситуацією, яка склалася в міграційних питаннях, там жителям Харкова дають пропозиції оформити закордонний документ усього впродовж години. Така швидка послуга стоїть в три рази більше, не 518 гривень, а майже 1500 гривень. Для того, щоб оформити закордонний паспорт в турагенствах, людині треба надати усього лише оригінали і копії документів і сфотографуватися.

comments powered by HyperComments