Як люди «Гепи» зазвичай «відмивають» гроші

Понеділок, 31 серпня 2015, 10:35
То Кернес під місцеві вибори близько шести мільйонів гривень хоче «закопати» під Дзеркальним струменем, то заробити на полагодженні шляхів сімдесят п’ять мільйонів за допомогою компанії, керівник якої «погорів» на підробці паперів. Про що йде мова, далі в матеріалі.
як люди кернеса ділять гроші

Нещодавно міський департамент доріг схвалив кілька пропозицій від фірми «Укроєвробуд 2013» на тему полагодження шляхів практично на 75 мільйонів гривень.

За ці гроші збираються відремонтувати ділянки доріг від вулиці Шевченка та Вологодської до вулиці Шевченка, 317 і аж до Героїв Праці, крім того, планують полагодити територію трас  пр. Перемоги: від вул. Клочківської до пр.Перемоги, 55; а також від зупинки транспорту «Шкільна» до трамвайного кола.

Ремонт начебто хочуть зробити з кладкою шляхових плит, кілька шарів асфальту, замінити бортовий камінь, підняти оглядові криниці, встановити пандуси, кронувати дерева та встановити дорожні знаки.

Для довідки, відремонтувати один квадратний метр шляху зараз коштує приблизно 900-1000 грн. Крім того, середня вартість капремонту вулиць в державі становить від 300 до 400 гривень за метр квадратний.

А ще цікавий факт, що фірма Укрєвробуд 2013 юридично оформлені на Артуріка Фтояна на Дніпропетровщині (м. Орджонікідзе). Однак керує фірмою Андрій Давиденко ( з травня 2015).

Фтоян також керував будівельною компанією «Арва».

Вісім років тому представники прокуратури без успіхів оскаржували оформлення фірми «Арва». Проти Фтояна не раз відкривалися кримінальні провадження через те, що він використовує підроблений паспорт. Однак Фтоян з успіхом довів, що паспорт наче не підроблений.

На початку літа цього року Фтояна засудили за підробку паперів, коли він провів конкурс на вулиці Шевченка на Дніпропетровщині (м. Нікополь). На той момент керівник фірми зробив фальшивий документ, який свідчить, що у компанії є обладнання та технічна база.

Коли проводився тендер у Харкові, профільний департамент також просив надати Фтояна подібний документ.

Єдиний конкурент під час проведення торгів у фірми Фтояна була компанія «Уровень», а пропозиції цієї фірми були дорожчі у середньому до 5 відсотків.

Також цікаво, що засновником компанії «Уровень» був депутат Валерій Пєвнєв з Чугуєва (з Партії Регіонів), а також фірма з управління активами Ігора Когута та Лади Кромерман «Фітнес-капітал».

Всередині літа Харків дав компанії «Уровень» на полагодження шляхів підрядів на більше сорока мільйонів гривень, а до цього ще і у травні більше дванадцяти мільйонів. Ця компанія проходила як фігурант серед контрагентів з будівництва парку Горького, реєстр цих контрагентів.

 

comments powered by HyperComments