Завдяки лобістському офісу, відкритому у Вашингтоні, Харків виведе нафтогазове обладнання на американський ринок

Олександра Суфіянова  |  П'ятниця, 16 жовтня 2015, 08:29
Завдяки офісу, який нещодавно відкрили у Вашингтоні, у Харкові відкриється бізнес-школа, а нафтогазове обладнання виведуть на американський ринок. Про це розповів Олександр Лукашов, керівник групи з розробки стратегії Харківської області, під час панельної дискусії «Партнерство для розвитку сільських територій» на виставці «Агропорт-2015».
Завдяки лобістському офісу, відкритому у Вашингтоні, Харків виведе нафтогазове обладнання на американський ринок

Відкриття офісу Харківщини у Вашингтоні – це не просто символічне встановлення прапорця України та Харківщини на території Америки, розповів Олександр Лукашов. «По-перше, у цьому офісі працюють харківські фахівці, по-друге, там є лобістський осередок на чолі з Робертом МакКоннеллом, директором з урядових зв’язків. Саме він буде лобіювати соціальні, гуманітарні та бізнесові проекти нашої області на всіх ланках, починаючи від місцевої до федеральної». Зокрема, будуть просуватися через цей офіс пропозиції від Харківщини в різних сферах (машинобудування, агросектор тощо) на рівні профільних комітетів Сенату США. А ще фонд проводитиме співпрацю з головними інвестиційними фондами Америки для залучення інвестицій в Харківську область.

Сьогодні, повідав Лукашов, за допомогою цього офісу триває робота над двома харківськими проектами. Перший - у сфері вищої освіти, і якщо він вдасться, запевнив фахівець, найближчим часом у Харкові з’явиться сучасна школа з бізнес-виховання, оскільки ця галузь освіти мало розвинена в регіоні. ( В Україні подібні школи існують лише у Львові та Києві).

 Другий проект – з промисловості. За словами Лукашова, мова йде про виведення нафтогазового обладнання на американський ринок. «Найближчим часом ми влаштуємо відповідне роад-шоу в Техасі за підтримки тамтешнього губернатора».

comments powered by HyperComments