Як на одному з найбільших підприємств Харкова крали гроші

Четвер, 11 лютого 2016, 13:01
Спеціалісти підрахували, що це розкрадання тягне на півмільярда гривень. Таку суму завод «Електроважмаш» протягом 2013 та 2014 років перерахував неіснуючим фірмам.
як розкрадали гроші на заводі "Електроважмаш"

Цією справою займається від 29 січня 2016 року Головне управління національної поліції, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва. Під час розслідування справи фахівці з’ясували, що у заводу «Електроважмаш» казахстанська компанія «Оркен» придбала електродвигун. Продаж цього товару проводили за допомогою фірми «Торговий Дім «Електроважмаш» (це офіційний представник державного заводу), ціна двигуна майже 3 млн доларів. Але, як виявилося, справжня вартість двигуна, за якою «Електроважмаш» його продав, лише 1, 40 млн доларів (причому фірмі «Conor Trading», місто Росайт (Великобританія)). Про це повідомили "Наші гроші".

У вересні минулого року Абромавічюс, міністр економ розвитку заявив, що «Електроважмаш» одержав 1,60 млн доларів.

Понад 67 млн гривень завод перерахував торговельному дому «Вітарт», який належить Михайлу Бурову, це колишній помічник Артема Пшонки, сина колишнього генерального прокурора.

У суді дали дозвіл слідчим одержати тимчасовий доступ до паперів фірми «Банк Восток», де є інформація про рух коштів фірми «Торговельний Дім «Електроважмаш».

Якщо не було б доступу до речей та паперів, слідчі отримали б право проводити обшук, згідно з Кодексом, аби вилучити вказані речі та папери.

Нагадаємо, 19 січня міністр економіки Абромавічус повідомив, що В. Глушаков, за підтримки групи озброєних людей,  хоче здійснити рейдерське захоплення підприємства.

Пізніше стало відомо, що колишній керівник «Електроважмашу» Володимир Глушаков потрапив на завод, надаючи папери, які свідчили про його відновлення на посаді.

Довідка. Володимира Глушакова було звільнено з посади у серпні 2015 року за грубі порішення порядку валютних розрахунків, через що «Електроважмаш» втратив 2, 666 млн гривень.

comments powered by HyperComments