Харківські КП переходять на електронну систему закупівель

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:25
З 1 квітня виконавчі органи Харківської міської ради, а також комунальні підприємства-монополісти користуватимуться «ProZorro», а 1 травня до них приєднаються усі КП
Харківські КП переходять на електронну систему закупівель

Таке рішення прийняв виконком на останньому засіданні. Реалізація проекту спрямована на забезпечення прозорості держзакупівель.

Положення про функціонування електронної системи закупівель «ProZorro» і проведення авторизації електронних майданчиків затверджено рішенням Кабміну від 24 лютого. Таким чином затверджено детальні правила роботи з системою, що дозволить своєчасно перевести усі державні закупівлі в електронний формат.

Харківська міська рада з початку року приймає участь у пілотному проекті з електронних закупівель. 20 січня на майданчику «E-tender» (частина системи «ProZorro») опубліковано перші чотири оголошення. На цей час проведено 27 процедур закупівель. За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Михайла Фатєєва, завдяки цьому заощаджено 36,5% коштів.

Для участі в торгах необхідно зареєструватися і вказати на одному з восьми електронних майданчиків товар і його максимальну ціну. Інші продавці на відповідне оголошення пропонують свій товар, але його вартість не має перевищувати зазначену ціну. Інформація потрапляє до центральної бази даних, звідки її беруть покупці. Вони вибирають найбільш вигідний для себе варіант. Результат угоди фіксується договором.

                               

                                 

comments powered by HyperComments