У Харкові відбувся пікет «Ні корупції в прокуратурі» (фото, відео)

Понеділок, 28 березня 2016, 17:04
Під будинком прокуратури Харківської області активісти провели акцію на підтримку Давида Сакварелідзе і його команді, якій заважають втілювати реформи.
У Харкові відбувся пікет «Ні корупції в прокуратурі» (фото, відео)

На початку заходу відбулася бійка. Після завершення конфлікту учасники акції змогли висловити власну позицію.

Активісти вийшли на підтримку Давида Сакварелідзе, який прямо заявив про перешкоджання реформуванню прокуратури в Україні з боку працівників нинішньої системи і закликав українців підтримати його позицію.

«Після цього 22 прокурори, якщо я правильно пам’ятаю, підписалися під листом, що прокурор, по закону прокуратури, не має права виходити на будь-які акції і політичні страйки», — розповів активіст «Громадської варти» Володимир Бистріченко.

Він вважає, що закони, які перешкоджають правоохоронцям, суддям і прокурорам висловлювати свою громадянську позицію і чесно працювати, варто змінити.

«На мій погляд, нормально, громадянський такий обо’язок — вийти на акцію і сказати: люди добрі, все громадське суспільство, давайте згуртуємось і ми тут цю тему відкрито скажемо», — наголосив Бистріченко. Акція, організована Сакварелідзе, вважає активіст, не політична, а «громадянської свідомості»: «Я працюю, я виконую функцію, я виконую реформу, і для мене дуже важливо, щоб реформа продовжувалася», — пояснив він позицію прокурора.

Він також повідомив, що організатори «Ні корупції в прокуратурі» мають три вимоги: звільнення Шокіна, формування незалежної ради для обранні генпрокурора і право на висловлення позиції.

 

comments powered by HyperComments