5000 експериментів за один день продемонструють у саду Шевченка

Середа, 8 червня 2016, 13:33
10 червня відбудуться п’яті Наукові пікніки. Цього разу участь приймають більше 600 експериментаторів з понад 60 організацій.
5000 експериментів за один день продемонструють у саду Шевченка

Формат найбільшого в Україні фестивалю науки, освіти та науково-популярної культури дозволяє «простими словами пояснити складні речі», повідомляють організатори. Задля цього учасники представлять близько 5000 безпечних експериментів, дослідів і випробувань, представлятимуть діючі зразки та моделі з усіх галузей знань, практичних ігор, головоломок, виконання яких передбачає активне залучення відвідувачів будь-якого віку.

Наукові пікніки проходитимуть поблизу ККЗ «Україна» 10 червня з 13:00 до 19:30. За підрахунками організаторів, тут працюватимуть 65 майданчиків 10 університетів, 16 їхніх підрозділів, 19 студій, гуртків, курсів і товариств, 4 коледжів, 4 волонтерських груп, 3 музеїв, 3 клінік, 3 заповідних парків, 2 академічних наукових установ, 2 фестивалів, бібліотеки та Державної служби з надзвичайних ситуацій тощо.

Наприклад, аерокосмічний університет приготував гексапода та промислового маніпулятора, ХНУРЕ дозволить всім охочим покерувати своїм коптером, «ЛандауЦентр» експериментуватиме з молекулярною фізикою та канатами, музей Рєпіна ховатиме «капсулу часу», школа «Дитятко» робитиме мультики, а медичний університет покаже та навчить, як доглядати за немовлятами та робити укольчики.

Вхід на Наукові пікніки вільний, а участь у роботі всіх майданчиків є безкоштовною.

comments powered by HyperComments