Живе спілкування в Живій бібліотеці

Понеділок, 13 червня 2016, 08:37
У Харкові пройшла чергова «Жива бібліотека», на цей раз вже з новими книгами-учасниками.
Живе спілкування в Живій бібліотеці

«Жива бібліотека» являє собою діалоги з реальними людьми, які розповідають про свої незвичайні професії, захоплення, хобі, свій спосіб життя тощо. Цього разу серед «живих книг», які можна було «почитати», були: растаман, камерунець, відьмак, людина з ДЦП, сходознавець-іраніст, дресирувальниця в цирку, хлопець -фотомодель в минулому, уфолог, мандрівниця та психотерапевт.

Наприклад, спікерка Тетяна Дуб поділилася власними спогадами про подорожі. «Це те, чим я останній час займаюся дуже часто, –розповіла вона, – і якщо комусь буде цікаво, якщо я зможу чимось поділитися – це буде дуже приємно для мене. Адже я хочу нести щось світле та позитивне у світ. Завдяки подорожам люди можуть пізнати себе краще. Коли ти не вдома, коли навколо тебе незвичайні люди, нові культури, нові країни, то ти краще пізнаєш себе. Та розумієш, що для щастя не так вже багато потрібно.

Тетяна відвідала чимало країн. В основному вона подорожувала по Південно-Східній Азії – Індії, Таїланду, Камбоджі, В’єтнаму. «Я можу сказати, що Індія – це моя улюблена країна. Там дуже світлі і позитивні люди. Незважаючи на те, що вони в свій основні масі дуже бідні».

«Ми отримує позитивні відгуки, – зазначила співорганізаторка «Живої бібліотеки» Анастасія Костіна, – адже кожен раз приходять і люди, які вже тут були, і новачки. А це ознака того, що це все не дарма робиться, що це людям цікаво і важливо. Кожен раз ми обираємо нові теми. Живі книги – це представники різноманітних соціальних прошаків, професій, занять, способів життя. Тому вона не губить свою актуальність. Щодо пошуку нових «книг», у нас є декілька варіантів. Або вони самі нас знаходять та пишуть, що хочуть взяти участь та розповісти про себе. Інший варіант, коли має місце певний запит від людей. Тоді ми їх шукаємо. Або знаходимо «книги» через їх друзів»

Головний слоган цього проекту: «Люди – більше, ніж стереотипи». Його обрали невипадково, адже під час проведення таких «читань» відвідувачі мають можливість позбавитися певних стереотипів та упереджень стосовно певних груп людей, особисто поспілкувавшись з їх представниками.

comments powered by HyperComments