Чому центр міста має бути пішохідним — розкажуть активісти

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:31
У прес-центрі «Накипело» 15 липня о 12:00 відбудеться презентація громадської концепції створення пішохідної туристичної зони в історичному центрі Харкова.
Чому центр міста має бути пішохідним — розкажуть активісти

Спікерами виступатимуть віце-президент ГО «Товариство учасників руху», голова Громадської спілки захисту пішоходів Віктор Козоріз, професор урбаністики Харківського національного університету архітектури та будівництва Валерій Гук та член Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка Олексій Андреєєв.

Як повідомляють у прес-центрі, концепція, яку розробили учасники громадськї організації «Товариство учасників руху», передбачає створення пішохідної туристичної зони, яка охоплюватиме вулиці Квітки-Осв’яненка та верхню частину вулиці Університетської, провулок Спартаківський, Університетську гірку, Покровський сквер та площу Конституції.

«У цій частині міста зосереджена найбільша кількість історичних та архітектурних пам’ятників, у тому числі національного значення (Успенський собор, Свято-Покровський монастир, комплекс університетських приміщень), — говорить віце-президент ГО «Товариство учасників руху» та один з авторів проекту Віктор Козоріз. — Тому тут не місце транспорту і парковкам, які захаращують унікальний історичний простір і знижують туристичну привабливість Харкова».

Зазначимо, що активісти вже звертались до харківської влади, але поки не отримали підтримки. Тому найближчим часом вони планують провести адвокаційну кампанію на підтримку своєї ініціативи й розпочати широкий діалог з громадою. «Наша мета переконати владу і громаду в тому, що треба кардинально змінити підходи до використання історичного середовища в центрі Харкова й надати йому статус пішохідної зони, яка буде наповнена новим життям», — наголошує Віктор Козоріз.

 

comments powered by HyperComments