«Поліцію хочуть дискредитувати»: активісти Євромайдану стали на захист харківської поліції

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 26 липня 2016, 12:52
Активісти харківського Євромайдану стали на захист патрульної поліції, після того як суд заарештував поліцейського за ДТП.
«Поліцію хочуть дискредитувати»: активісти Євромайдану стали на захист харківської поліції

Нагадаємо ситуація з арештом поліцейського викликала великий резонанс у суспільстві.В результаті ДТП в центрі міста загинуло двоє людей. Аварія сталася на перехресті вулиць Сумської та Гончара, передає «Восточный Дозор». Як повідомляють в соцмережах очевидці, там 10 липня, зіткнулися три автомобілі, один з яких - поліцейський «Prius». За інформацією свідків, в ДТП загинули двоє людей - дівчина і хлопець.

У ДТП активісти насамперед звинувачують стрітрейсерів: «Інтернет - спільнота вибухнула фактами надуманими. Таким чином визначили винність патрульного. Вибрали жорстокий запобіжний захід під вартою цій людині. Звинувачення висували, керуючись лише свідченнями таксиста,також були проігноровані спроби депутата Берези і трудового колективу поліції  взяти на поруки. Не була досліджена кров іншого учасника ДТП. Наша версія - є два учасники ДТП. Москвич 2041 бачив, що за 26 метрів відкривається повна картина вулиці Сумській. Він мав як мінімум один раз можливість зупинитися перед патрульним автомобілем. Водій проігнорував пункт правил. Це підтверджує відсутність гальмівного шляху. ми допускаємо, що це ДТП було бравадою », - пояснив своє бачення ситуації Віктор Трубчанов, координатор проекту" Справедливий суд ".

Член координаційної ради Харківського Евромайдану Ігор Рассоха розповів, що його особисто насторожило: «Раптом на районний суд приїжджає більше 50 машин, і всі з наклейками «копи - вбивці». Абсолютно чітко має місце капманія. Давайте порахуємо, скільки потрібно грошей на пальне, що б приїхати на районний суд з Полтави, Сум і Запоріжжя. Про що це говорить? Перше-клуби нічних гонщиків є серйозними організаціями, займаються моральним терором проти поліції. Друге - це чиста політика проти реформи. Абсолютно чіткий політичний умисел, розхитування ситуації. Є рішення міськради і мера, яке забороняє подібні гонки категорично. Це боротьба, вихід з підпілля міліції, яка хоче повернути свої доходи »- висловив свою версію активіст. За його словами, експертиз не було, але резонанс від ситуації смердить.

 Адвокат Олег Головков уточнив, що на акціях проти поліції були приватні автомобілі, здивували і авто з заклеєними номерами. При цьому захист досі не ознайомлений з усіма матеріалами справи.

«Встановлено, що автомобіль рухався з проблисковими маячками, і їхав на невідкладне службове завдання. Все, нічого іншого не було встановлено. Суд обрав поліцейському найбільш жорстокий запобіжний захід. Він порахував всього один обґрунтований ризик-те, що поліцейський може чинити тиск на потерпілих. Я б це відніс до упередженого судового рішення. Те, що людину взяли під варту - це дуже тривожний симптом, ми з вами можемо деморалізувати не тільки поліцію, але і всі аварійні служби », - зазначив Олег.

При цьому активісти негативно оцінюють діяльність організації «Дорожній контроль», і заявляють, що поки з ними справ не мали: «Відгуки про них переважно негативні».

Активісти звернули увагу, що для акцій протесту проти поліції були використані великі матеріальні кошти, а суд не був захищений від тиску громадськості. Подібний тиск змушує суд виносити соціально очікувані вердикти. В майбутньому Віктор Трубчанов планує моніторити процес суду, реагувати і висвітлювати помилки суддівства. Завдання активістів - не допустити підриву ситуації в місті.
 

comments powered by HyperComments