У Харкові дитина випала з вікна

П'ятниця, 26 серпня 2016, 08:06
4-х лтеній малюк, який випав з другого поверху, "народився в сорочці".
У Харкові дитина випала з вікна

Як з'ясувалося пізніше: мати виховує хлопчика одна, а напередодні, вона поїхала за кордон, залишивши дитину на літніх родичів. Дідусь, який того вечора знаходився вдома, пояснив: в квартирі було душно, і пенсіонери відкрили вікно на кухні, залишивши лише москітну сітку. Весь цей час дитина гралася в дитячій, під наглядом бабусі. Але в якийсь момент жінка відлучилася в сусідню кімнату, скласти білизна.

Олександр, дідусь хлопчика

Я був у ванній кімнаті і почув падіння москіткі, потім і ляпас. Ну по тяжкості ляпанця було зрозуміло, що не одна москітка впала. Відразу вискочили і побачили: відсутня москітка, підламати квіти. Бабуся побігла вниз, підхопила дитину
На щастя, дитина, що пролетів вниз два поверхи і приземлився прямо на асфальт у фундаменту, залишився живий. Прибула бригада фельдшерів оглянула хлопчика на місці, з політравмою та підозрою на струс мозку його доставили в лікарню швидкої і невідкладної допомоги.

Костянтин Шеремет, ст. інспектор відділення. ювенальної превенції ГУНП в Харківській обл.

Дитина була доставлена ​​в медичний заклад, де був встановлений первинний діагноз - перелом стегна. Було надано необхідну медичну допомогу. На даний момент стан дитини задовільний. Життя дитини нічого не загрожує. Даний випадок був внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 166 КК України - це злісне невиконання обов'язків по догляду та вихованню за дітьми. Це правопорушення було внесено за фактом, не стосовно особи, а за фактом, для проведення перевірки і необхідних слідчих дій, щодо встановлення причин, які сприяли падінню дитини.
Втім, це вже не перший подібний випадок, коли діти випадають з вікон через погано закріплених москітних сіток - уточнили в поліції

Костянтин Шеремет, ст. інспектор відділення. ювенальної превенції ГУНП в Харківській обл.

За літній період органами правопорядку, тобто національної поліції було зареєстровано 6ть випадків випадання дітей з вікон, 5 з яких через наявність москітних сіток. Пов'язаних з наявністю москітних сіток. З них, два випадки були смертельні.
І всі вони відбуваються за одним і тим же сценарієм. А ключовим фактором в подібних нещасних випадках правоохоронці називають безпечність дорослих, або ненавмисне створення певних умов: положення меблів і інших домашніх предметів біля вікон, службовців певним трампліном для дітей.

comments powered by HyperComments