Вчений звільнений за отримання хабара та може опинитися за ґратами (оновлено)

Субота, 27 серпня 2016, 00:17
Професора Володимира Харченко "взяли" при отриманні хабара в 170 тис. євро за посаду в вузі.
Вчений звільнений за отримання хабара та може опинитися за ґратами (оновлено)

Тимчасово виконуючий обов'язки ректора Національного авіаційного університету, професор, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії в галузі науки і техніки Володимир Харченко затриманий при отриманні хабара в Києві.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Фейсбуці.

"Тільки що глава Служби безпеки доповів президенту про затримання в.о. ректора Національного авіаційного університету при отриманні хабара в розмірі 170 тис. євро. Операція була проведена спільно з НАБУ і Антикорупційної прокуратурою", - написав Цеголко.

У прес-службі СБУ уточнили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. Євро від професора. У таку суму він оцінив підписання наказу про призначення вченого на посаду в університеті.

Співробітники спецслужби спільно з САП і НАБУ затримали т.в.о. ректора і адвоката в робочих кабінетах після отримання частини хабара в розмірі 100 тис. Євро.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Міносвіти звільнило в.о. ректора НАУ Рімвідаса Хращевського. Раніше Хращевський поновив на посаді першого проректора вузу Максима Луцького - кума колишнього міністра освіти Дмитра Табачника і екс-нардепа від Партії регіонів.

Крім того, аудитори МОН виявили фінансові порушення в НАУ на 300 млн грн. У їх числі - закупівля НАУ семи літаків.

comments powered by HyperComments