У міськраді пояснили чому нові світлофори дорого коштують

П'ятниця, 2 вересня 2016, 09:45
Близько 20 коштовних світлофорних об'єктів встановлять до кінця цього року в Харкові.
У міськраді пояснили чому нові світлофори дорого коштують

Про це повідомив директор Департаменту інфраструктури міськради Сергій Дульфан.

«У ЗМІ з'являється інформація про те, що сума, яка буде витрачена на установку світлофорів в Харкові, завищена, але якщо звернутися до фахівців або подивитися на весь комплекс робіт, які будуть виконані, можна переконатися, що це не так. Прикладом служить ділянка на перетині пр. Московського і пр. Петра Григоренка (Маршала Жукова), де буде встановлений новий світлофор і буде виконано великий комплекс робіт», - розповів чиновник.

За його словами, на цій ділянці встановлять нове пішохідне огородження протяжністю 1,5 км, 122 дорожніх знаки, буде нанесено 7,3 тис. м дорожньої розмітки, встановлять цілий світлофорний комплекс з будівництвом каналізації для прокладки кабелів, підключать периферійне устаткування до центрального пункту управління, перехрестя облаштують новими сучасними системами контролю роботи світлофорних об'єктів - це датчики щільності руху, відеокамери, також будуть виконані всі супутні для цього комплексу роботи.

«Те, що ми називаємо реконструкцією світлофорного об'єкта, - це не установка декількох лампочок. Це великий комплекс будівельно-монтажних робіт, який не може дешево коштувати. Про це говорить проектно-кошторисна документація. Ми виконуємо цю роботу планомірно. Це безпека дорожнього руху, і ми не повинні нею нехтувати», - підкреслив Сергій Дульфан..

Він зазначив, що частину світлофорів вже встановили, інші встановлять до нового року. Деякі існуючі світлофори замінять на нові, більш сучасні, а деякі світлофорні об'єкти встановлять на новому місці. Так, нові світлофори з'являться на перехрестях вул. Леся Сердюка - вул. Бучми, вул. Леся Сердюка - вул. Наталії Ужвій, вул. Клочківська - вул. Заводу «Комсомолець», вул. Героїв Праці - вул. Академіка Павлова, по пр. Людвіга Свободи, в районі будинку №48.

Вже з'явилися три нових світлофори на пл. Павлівській, яка відкрилася сьогодні після масштабної реконструкції, а також безліч світлофорних об'єктів - на реконструйованих ділянках пр. Московського. Закінчуються роботи на пр. Перемоги, пр. Людвіга Свободи.

 

comments powered by HyperComments