До лекцій готові. У Харкові стартував новий сезон Вільного університету

П'ятниця, 2 вересня 2016, 12:06
Вже стартував новий цикл науково-популярних лекцій від Вільного університету ГО «Майдан моніторинг».
До лекцій готові. У Харкові стартував новий сезон Вільного університету

Після певної перерви, Вільний університет знов проведе цикл науково-популярних лекцій. «Влітку ми також не сиділи склавши руки, – розповіла Оксана Середкіна, координаторка Вільного університету, – у нас була цікава та неочікувана подія. Наші археологи проводили археологічну експертизу. У Великій Данилівці вони розкопували скіфський курган. І ми робили виїзну екскурсію, дуже цікаву. Анастасія Корохіна, наша лекторка, показувала нам ті розкопки. Вони знайшли скіфську кераміку, грецьку амфору, а також два поховання. Сподіваюся, ми також зробимо лекцію на тему цих розкопок».

За її словами, Вільний університет вже довго існує на голому ентузіазмі. Перша лекція, присвячена економіці міста, пройде 8 вересня (клуб «Шостий кут», вул. Гіршмана 9/27). «Тарас Данько розповість про те, що сьогодні відбувається в економіці Харкова, – зазначила Оксана Середкіна, – у нас зрозуміло яка ситуація. Харкову потрібно переорієнтовуватися із зав’язків з Росією на зв’язки з ЄС».

В межах Вільного університету пройдуть лекції з біології, історії, математики, археології тощо. «З усіх галузей науки ми запланували щось цікаве», – додала вона. Лекції вже були розписані аж до Нового року.

comments powered by HyperComments