Харків'ян запрошують на еко-фестиваль «Саржин Яр»

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 2 вересня 2016, 12:30
4 вересня в Ботанічному саду Харкова пройде еко-фестиваль "Саржин Яр".
Харків'ян запрошують на еко-фестиваль «Саржин Яр»

На пресс-конференції  активісти пояснили, що головне завдання фестивалю - донести до членів територіальної громади думку про необхідність дбайливого ставлення до природи.

Як розповів Олександр Альохін, "ми переконалися в актуальності таких заходів під відкритим небом. Тому в цей раз програма буде досить масштабною. Будуть представлені майстер-класи з різних ремесел, а за допомогою квесту ми сподіваємося познайомити учасників нашого фестивалю з нашою унікальною і цікавою колекцією рослин Ботанічного саду". За його словами, програма фестивалю передбачає різні майстер-класи - учасники створюватимуть різні композиції з рослин і робитимуть досить незвичайні речі, наприклад, створюватимуть керамічні вироби з глини з відбитками рослин.

Олена Головко, координатор громадської організації «Зелений Фронт», поділилася сподіваннями, що фестиваль буде не останнім: «Наша ініціатива знаходить відгук у серцях людей. Адже головне - зберегти природу та її красу».

Програма фестивалю буде передбачати заняття з йоги, різні майстер-класи для великих і маленьких, а також виставку відомого фотографа В. Оглобліна. Також під час заходу відбудуться виступи безлічі музичних колективів. Організатори пообіцяли музичний сюрприз всім гостям фестивалю.

Активісти переконані, що головне - це захист природи і унікальної екосфери Ботанічного саду. Головною метою є створення популярного майданчику для відпочинку і розваг, при цьому люди зможуть існувати в гармонії з природою.

Організатори еко-фестивалю "Саржин Яр" - Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, громадська організація "Зелений Фронт", громадська ініціатива "Друг Природи", а також волонтери та студенти харківських вишів.

Фестиваль буде проходити на вулиці Клочківській, поруч з територій Ботанічного саду в Саржиному Яру. Початок о 10:00 4 вересня. Вхід вільний.

comments powered by HyperComments