Харківські перевізники втратили через пільговиків 100 мільйонів

Понеділок, 5 вересня 2016, 13:40
Автоперевізники Харківської області за 8 місяців 2016 року перевезли близько 7,6 млн. громадян пільгових категорій. Це призвело до недоотримання доходів підприємствами на суму близько 100 млн.грн. В зв’язку з цим підприємства не мають змоги оновити рухомий склад.
Харківські перевізники втратили через пільговиків 100 мільйонів

Стан розрахунків у регіоні з перевізниками щодо компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян обговорили депутати Харківської облради на засіданні постійної комісії з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку. 

Як відомо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» субвенції на відшкодування витрат підприємствам за перевезення пасажирів пільгових категорій та надання послуг зв’язку не передбачено.

Як повідомляє прес-служба облради, райони Харківщини розробили програми соціального захисту населення, в рамках яких передбачили кошти на відшкодування втрат доходів автотранспортними підприємствами від надання соціальних послуг населенню в розмірі 5 млн. 618 тис. грн,  що складає менше половини від минулого року.

На сьогодні Балаклійський, Близнюківський, Дворічанський, Зачепилівський Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Куп’янський, Швченківський райони профінансували автопідприємствам 572 тис. грн. Обсяг коштів, виділених на компенсацію втрат доходів від перевезення громадян пільгових категорій автомобільним транспортом складає 48,1% від минулорічного рівня і 4% від потреби.

У Дергачівському, Лозівському, Нововодолазькому та Сахновщинському районах місцеві ради внесли відповідні зміни до програм соцзахисту. Можливість виділення коштів розглядатиметься на чергових сесіях.

Кошти на компенсацію від надання соціальних послуг населенню залізничним транспортом передбачено лише Ізюмським районом у розмірі 108 тис. грн.

Депутати комісії висловили сподівання, що при підготовці державного бюджету на наступний рік буде врахована потреба у фінансовому забезпеченні пільг, які гарантує держава окремим категоріям громадян.

comments powered by HyperComments