Поляки відремонтують на Харківщині 10 шкіл для дітей переселенців

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:32
В Харківській області стартував проект з ремонту та поставки устаткування для сільських шкіл.
Поляки відремонтують на Харківщині 10 шкіл для дітей переселенців

Про це розповіли представники Польського агентства міжнародної допомоги та ВО «Українські рубежі» під час своєї прес-конференції.

За їх словами, в межах даного проекту заплановано відремонтувати десять шкіл, де навчаються діти переселенців. Олексій Алмазов, віце-президент ВО «Українські рубежі» з гуманітарних питань, розповів, що в семи учбових закладах ремонт вже завершений. Передусім це були роботи з утеплення приміщень до зимового періоду. Для цього були відібрані школи, які передусім потребували ремонту. Заплановано, що на це буде витрачено 79500 доларів.

Крім того, в межах проекту 20 шкіл будуть забезпечені необхідним обладнанням. Для цього координатори промоніторили ситуацію в 24 школах, а також поспілкуватися з батьками та педагогами. Так вони змогли дізнатися, які є там нагальні потреби. Проте довелося вилучити деякі школи, забезпечити які не дозволило фінансування. Вже під час моніторингу стало зрозуміло, що окремі заклади знаходяться в несприятливому стані. Є потреба в елементарному – нових підручниках, стільцях та партах. Також потрібні були комп’ютери, проектори, мікроскопи, реактиви для уроків з хімії тощо. Всі ці списки згодом передадуть до Польщі.

Катаржина Шалбот, керівник регіонального відділення Польського центру міжнародної допомоги, розповіла, що їх організація проводить відповідні проекти у різних країнах світу. І допомога Україні як сусідній державі, де триває війна, є пріоритетним напрямком.

comments powered by HyperComments