Власникам малого бізнесу на Харківщині допоможуть у вирішенні проблем

П'ятниця, 9 вересня 2016, 14:42
Едуард Набока, виконавчий директор регіонального відділення «Український союз промисловців і підприємців», розповів, з якими проблемами стикаються представники малого бізнесу та що буде робиться для їх вирішення.
Власникам малого бізнесу на Харківщині допоможуть у вирішенні проблем

Як повідомляла «Справжня варта», за участі бізнес-асоціацій, представників малого та середнього бізнесу, а також представників Департаменту економіки та міжекономічних зв’язків ХОДА була розроблена програма розвитку підприємництва на наступні 5 років. В ній були затверджені проекти, направлені на захист малого бізнесу, власники якого на сьогоднішній день стикаються з цілою низкою проблем.

Наприклад, Набока відмічає у таких підприємців низький рівень знань щодо того, як правильно організувати свій бізнес та ефективно взаємодіяти з представниками місцевої влади. Вони часто стикаються з труднощами при оформленні дрібних вантажів на митниці, вони не можуть точно знати, скільки доведеться заплатити чи, взагалі, вийде перевезти товар.

Щодо адміністративного тиску на підприємців, то він останнім часом знизився, але, як і раніше, є суттєвою проблемою. Таким чином було вирішено налагодити систему освіти підприємців. Будуть створені фокус-групи для всіх районів Харківщини, що допоможе налагодити необхідні зв’язки з місцевими підприємцями. Будуть розроблені спеціальні підручники з відповідної тематики. Вони зможуть отримати консультації та необхідні знання щодо ведення бізнесу. «Ми не повинні забувати, що поки що наша економіка з петлі не вийшла, – зазначив Едуард Набока, – і поки що наш бізнес, за рідкими виключеннями, рухається вниз».

comments powered by HyperComments