Завдяки соціальному проекту 1 800 ветеранів АТО отримали земельні ділянки

П'ятниця, 9 вересня 2016, 17:25
У Харкові реалізується соціальний проект «Порада. Підтримка. Допомога», в межах якого надається юридична допомога ветеранам АТО.
Завдяки соціальному проекту 1 800 ветеранів АТО отримали земельні ділянки

«Головний напрямок нашої діяльності – це вирішення важливих соціальних питань учасників АТО, – розповів Олександр Сергієв, голова ГО «Спілка ветеранів АТО», – до нас звертається дуже багато людей. Станом на березень місяць в Харківській області зареєстровано 7 100 чоловік, які мають статус учасників бойових дій. З них 89 загинули, а 65 чоловік мають інвалідність. Завдяки нашому колективу ми вирішуємо низку важливих соціальних питань».

Крім того, ветеранам АТО надається юридична допомога. Це, зокрема, консультації по земельним питанням та по отриманню статусу учасника бойових дій. Кожного дня до них звертається до 20 осіб. Завдяки цьому проекту, земельні ділянки отримали 1800 чоловік.

«Звісно, найбільш гострим є питання щодо отримання земельних ділянок, щодо оформлення та реєстрації пільг учасників бойових дій, – зазначив юрист-консультант Микола Сапелкін, – проте є низка інших питань, які цікавлять людей. Це, перш за все, порядок реєстрації власного бізнесу, порядок отримання дозволів на його ведення. Також деякі наші побратими, які отримали земельні ділянки, бажають самостійно займатися фермерським господарством. Для цього також необхідні документи для реєстрації.

Владислав Якименко, керівник проекту «Порада. Підтримка. Допомога», зазначив, що людині, яка повернулася з фронту, просто необхідна підтримка. Але держава з цим не може впоратися, тому люди і самоорганізувалися. І завдяки їх зусиллям були досягнути кращі результати в країні. «Щоб людина, повернувшись до свого міста, до своєї родини, відчула до себе увагу, – зазначив він, – увагу таких же самих воїнів АТО».

comments powered by HyperComments