Школярі розповідатимуть про Україну всьому світу

Субота, 10 вересня 2016, 11:55
Для цієї мети була видана англомовна версія книги «Абетка моєї країни», у створені якої брали участь українські школярі.
Школярі розповідатимуть про Україну всьому світу

Над виданням працювали школярі з десяти областей України. В ній вони розповідали і про саму Україну, і про війну на Сході. Проект «Абетка моєї країни» народився ще в 2012 році завдяки групі ентузіастів. Тоді була виявлена така проблема, що про Україну мало знали в інших країнах. Навіть перед Євро-2012.

«І тому ми вирішили розповісти світові про Україну за допомогою дітей, – розповів Олександр Помиткін, засновник проекту, – чому саме них? Тому що діти не можуть брехати. І щоб викликати довіру до нашої розповіді, ми провели серед друзів всеукраїнський конкурс. Тоді ми видали німецькомовну версію цього видання. Воно було більш загальним. І ми тоді не тільки поїхали до Німеччини, а й навіть проводили там уроки, розповідаючи про Україну».

Ще одним поштовхом для розвитку проекту стала війна на Донбасі. Тоді і вчителі, і навіть деякі діти залишилися в окупованому місті. Так народилася ініціатива «Починаємо будувати світ без війни». «Ми вирішили з друзями в 2014 році виступити з міжнародною мирною ініціативою «Починаємо будувати світ без війни», – розповідала учениця Ольга Попова, учасниця проекту, – і мені дуже приємно презентувати цю чудову книгу. Її створили українські діти для громадян інших країн світу та навіть лідерів світової спільноти. І все це з метою не тільки розповісти про країну, але й відповісти на доволі складні питання стосовно того, що зараз відбувається в Україні».

Про те, що саме буде написано в абетці, вирішували самі діти. «Від А до Я» – тут є інформація і про культуру, і про історичні події, і про базові цінності. «Це проект, який я завжди підтримую, – зазначив Анатолій Тарасенко, партнер проекту, – це той випадок, коли ще незаангажовані політикою, якимись грошима та кордонами, дитячі серця можуть щось зробити у цьому світі. І якщо є можливість цьому допомогти – то я це роблю і вас закликаю. Якщо діти в такому юному віці в своїх душах будуть нести добро для інших дітей, то в подальшому буде важко розбити їх дружбу».

comments powered by HyperComments