"День без авто", "Метро на дотик" і "Велосипедом на роботу": програма Європейського тижня мобільності в Харкові

Вівторок, 13 вересня 2016, 09:01
16-22 вересня у Харкові вже вдруге відбудеться Європейський тиждень мобільності.
"День без авто", "Метро на дотик" і "Велосипедом на роботу": програма Європейського тижня мобільності в Харкові

Цьогорічний слоган ЄТМ — Smart mobility. Strong economy ("Розумна мобільність  — сильна економіка"). Це нагадування про те, що витрати на розвиток мобільності, доступності, безбар’єрності — це не “державна благодійність”, а вкладення в економіку.

За словами харківської команди ЄТМ, для українських міст тема мобільності звучить значно гостріше, ніж для більшості європейських міст. У нас невід’ємне право людини на вільне, зручне й безпечне пересування багато в чому залишається фікцією на папері.

У рамках Тижня в Харкові відбудеться низка дуже цікавих заходів. 

16 вересня, 14:00, ст.м. "Держпром" — акція "В метро з закритими очима" — частина кампанії "Метро для всіх". 

17 вересня, 12:00-21:00, пл. Конституції — Ярмарок міських проектів "Кульбаба". Презентація громадських проектів, спрямованих на поліпшення транспортної інфраструктури та доступності: "Тролейбус на Сумську", "Пішохідний простір площі Конституції", "Концепція розвитку велоінфраструктури Харкова" (ГО "Міські реформи)"; "Нам потрібна велодоріжка!" (ГО "Харківський велосипедний союз"); "Метро для всіх" (ГО "Право вибору"); "Свободу пішоходу!" (ГО "Товариство учасників руху"); і проекти фестивалю Inclusion, що проходить напередодні Тижня мобільності.

18 вересня, 10:00, пам'ятник велосипедисту на Білгородському шосе — старт Осіннього велодня, "Катай за велодоріжку!"; а після фіналу велопробігу — презентації та розваги на вул. Квітки-Основ'яненка, перекритої в цей день для автотранспорту.

20 вересня, 16:00-22:00, пам'ятник Солдату на 23 серпня, — презентація проекту велодоріжки по пр. Науки, обговорення з мешканцями району, збір коментарів і побажань.

22 вересня, "День без авто" — нагадування про проблеми, до яких призвела глобальна автомобілізація. Активісти закликають усіх відмовитися в цей день від автомобіля і підтримати світ у спробах зупинити погіршення екологічної ситуації.

З 9:00 до 19:00 на Пушкінській біля будинку 50/52 активісти ГО "Міські реформи" зводитимуть парклету — мініпарк на парковці: спосіб нагадати про те, що міський простір належить людям, а не машинам.

Там же о 9 ранку стартує акція "Велосипедом на роботу" — на підтримку велосипеда як транспортного засобу. Всі, хто приїде на велосипеді, зможуть тут випити свій вранішній чай або каву, поспілкуватися та заявити про необхідність безпечної і зручної велоінфраструктури.

comments powered by HyperComments