Представники 23 країн світу приїдуть до Харкова на міжнародний економічний форум

Середа, 14 вересня 2016, 08:51
В VIII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який пройде в Харкові 23 вересня, візьмуть участь понад 200 представників іноземних держав.
Представники 23 країн світу приїдуть до Харкова на міжнародний економічний форум

Про це повідомила в.о. голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Зокрема, свою участь вже підтвердили 12 послів: США, Аргентини, Азербайджану, Албанії, Бразилії, В'єтнаму, Індії, КНР, Македонії, Румунії, Словенії та Великобританії. Ми очікуємо також підтвердження від послів низки інших держав, - зазначила Юлія Світлична. - П'ятеро з тих послів, які вже підтвердили свою участь у форумі, вперше за час своєї каденції виїдуть за межі Києва. Ми вважаємо, що це - добрий знак: представники іноземних держав обирають для візиту саме наш регіон, який ще два роки тому не рекомендувався для відвідування».

Також, за словами Юлії Світличної, у форумі планують взяти участь представники центральних органів влади, зокрема - Національної інвестиційної ради.

«Ми очікуємо, що перша презентація діяльності Національної інвестиційної ради відбудеться саме в рамках роботи форуму», - повідомила керівник області.

В цілому на сьогоднішній день для участі в форумі зареєструвалися 450 учасників.

В рамках форуму буде проведено пленарне засідання та низка панельних дискусій.

«Акцент буде зроблений на розвитку міжнародного співробітництва та активізації економіки Харківської області - це один з наших головних пріоритетів», - зазначила Юлія Світлична.

Так, планується проведення двох панелей, присвячених роботі представництв Харківської області за кордоном: Офісу у Вашингтоні і представництва в КНР.

На панельній дискусії, присвяченій роботі вашингтонського представництва, виступить керівник офісу, представники підприємств, які використовують його можливості, а також представники американських інвестиційних фондів, які розкажуть про можливості співпраці в рамках офісу.

Про можливості участі в міжнародних проектах також розкажуть на панелі, яка буде проводитися спільно з USAID.

Крім того, за словами Юлії Світличної, в рамках форуму пройдуть панельні дискусії, присвячені децентралізації, програмам, що реалізуються в сфері освіти, енергозамещенню та енергоефективності, сільському господарству та іншим сферам економіки Харківщини.

Також керівник області повідомила про те, що 23-25 ​​вересня під патронатом ХОДА буде проходити ще один захід, спрямований на розвиток бізнесу в регіоні, - «Відкритий університет «Рубікон».

«Це триденний курс майстер-класів, які пройдуть на базі стадіону «Металіст». В рамках цього проекту успішні бізнесмени поділяться досвідом з підприємцями-початківцями», - розповіла Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments