Ініціативи, що єднають. У Харкові відбудеться фестиваль PLAN B

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 вересня 2016, 15:40
Завтра в місті стартує фестиваль соціальних ініціатив та нової музики PLAN B, у межах якого заплановані різноманітні культурні та просвітницькі заходи.
Ініціативи, що єднають. У Харкові відбудеться фестиваль PLAN B

Фестиваль триватиме з 23 по 25 вересня. Про програму та цілі проведення даного заходу розповіли його учасники під час власної прес-конференції. Загалом, його ідея полягає у тому, щоб об’єднати розрізнені соціальні ініціативи, які зараз допомагають вийти країні з кризового стану.

«Суть цього фестивалю полягає в тому, щоб об’єднати активних, свідомих, небайдужих людей, – розповіла Олександра Цимбал, координаторка фестивалю, – особливо зі Східного регіону. Бо ми щоденно бачимо, що люди, які займаються тими ж самими справами, проблемами та проектами, часто не знають один про одного. І одна із задач фестивалю – дати можливість цим людям перезнайомитися, дізнатися, хто чим займається, зрозуміти, з ким можна створювати проекти і робити їх більш великими, масштабними та результативними».

Спочатку організатори більше орієнтувалися на Схід країни, але сам захід викликав зацікавлення представників інших міст. Формат фестивалю PLAN B передбачає виступи спікерів як з України, так і з-за кордону. Вони мають представити перед публікою власні креативні проекти, які можуть бути використані задля вирішення певних соціальних проблем чи покращення якості життя. Передбачена як офіційна, так і неформальна частина фестивалю, де люди можуть познайомитися з одним одним та просто відпочити. Під час декількох днів проходитимуть різного роду конференції, майстер-клас та презентації.

На заході, зокрема, виступатимуть музиканти з різних куточків України. На нього завітає 10 гостей з інших країн світу, заплановані виступи близько 40 спікерів. За задумом організаторів, всі конференції мають бути максимально неформальними. Також заплановані різноманітні тематичні дискусії. Крім того, у межах фестивалю пройдуть воркшопи, на яких, наприклад, розповідатимуть про те, як провести флешмоб чи як створити незалежне радіо. Передбачені й більш незвичні та нестандартні заходи.

«Ми робимо різного роду пранк, – розповів Брайан Фоунтеін, представник організації Inprov Everywhere, – але він веселий та дружній. І ми викликаємо певні дії чи реакцію в оточуючих людей. Те, чим ми займаємося – це такі імпровізації в громадських місцях. Це наш спосіб донести ідею. Ми даємо людям можливість дізнатися певну історію як частину програми фестивалю. Ми не хочемо зараз розповідати надто багато, але це буде певного роду інтерактив, колективна імпровізація»

За задумом організаторів, зараз необхідно об’єднувати людей. Цьому певною мірою має посприяти даний фестиваль. Ознайомитися з програмою заходів можна тут.

comments powered by HyperComments