Америка хоче вкладати гроші в харківських вчених

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 23 вересня 2016, 15:47
Під час Міжнародного економічного форуму, що триває сьогодні в Харкові, інвестиційний банкір, директор Millenium Fund Чарлі Уайтхед розповів про інвестиції в Харків.
Америка хоче вкладати гроші в харківських вчених

За його словами, без розвитку економіки США не перемогли б і не стали наддержавою, і це головне і для України. «Сьогодні ми називаємо це венчурний капітал. У Харкові мене привабило те, що він схожий на Цинцинатті. Харків найбільш великий освітній центр у Східній Європі. В цілому Харківська область - природна для інвестицій, де можна обрати багато місця для інвестицій. Але Харків, у порівнянні з усім іншим світом, має геополітичний ризик. Якщо мені в Нью-Йорку запропонують інвестувати в Харків, я запитаю: а де це, що там є такого, щоб привернуло інвесторів?» - сказав Чарлі.

За його словами, кожен інвестор проводить аналіз відносних ризиків і повернення капіталу. «Наша ідея - інвестувати в Харків диференційовано, у відриві від інших місць. В цьому наша ідея - Харків як цілісна академічна структура, один з найбільших освітніх центрів. Ми знайшли ряд інвесторів, і ідея полягає в тому, щоб створювати виробництва, щоб вони залишалися в Україні. Ми будемо робити це через інноваційної центр, адже в Україні багато розумних вчених. Вони не знають, як продавати свої технології. У нас є фахівці, які перетворюють технології на бізнес. Ми в Харкові хочемо це розвивати. Капітал буде приходити через фонд Фенікс», - розповів Чарлі Уайтхед.

comments powered by HyperComments