У Харкові проходить конкурс на кращий пам’ятник героям Небесної Сотні

Юлія Гуш  |  Четвер, 29 вересня 2016, 15:34
Про проведення та умови конкурсу розповіли координатори Харківського Євромайдану під час власної прес-конференції.
У Харкові проходить конкурс на кращий пам’ятник героям Небесної Сотні

«Наш конкурс буде вільним, – наголосив Віктор Трубчанов, – у ньому можуть брати участь всі. Маються на увазі й імениті архітектори, і студенти, і спеціалісти. Як це буде виглядати? В конверті з шостизначним номером буде надана інформація про учасника, а також сам проект роботи. Потім ці роботи, скоріш за все, будуть виставлені в галереї «Бузок». Щоб всі мешканці Харкова могли зайти та подивитися на них. А за два тижні комісія вирішить, який саме проект буде прийнятий».

Конкурс вже стартував. Усі охочі взяти в ньому участь можуть звернутися за адресою, наданою сайтом euro.kharkiv.ua. За словами координаторів Євромайдану, вони можуть надати як макети, так і ескізи проекту.

Спікери підкреслили, що для всіх учасників це буде чудовий досвід. Особливо для молодих архітекторів.

«Це перший досвід такого проекту, коли громадськість має вирішальне слово, - підкреслив Ігор Рассоха, – у тому числі, як сказано в меморандумі, ми будемо слідкувати за витратами на будівництво. Ми будемо цю справу контролювати. Досвід громадськості, яка вплинула на те, що вартість реконструкції саду Шевченка зменшилась в три рази, продемонстрував, що це дуже корисна річ».

Він також зазначив, що до комісії входять представники як влади, так і громадськості, а також головні архітектори міста та області. За словами Рассохи, туди були запрошені люди, які «повинні щось розуміти у цій справі» . Стосовно образу самого пам’ятника кожен зі спікерів висловлює власну точку зору. Хтось бажає багатоголосся та динаміки, хтось – романтизму образів. Загалом, в цьому плані учасники не матимуть жодних обмежень та зможуть дати волю власній фантазії.

Завершиться конкурс 16 листопада. За 3 дні комісія має підбити всі підсумки та оголосити переможця.

comments powered by HyperComments