У Харкові відкрили безкоштовний медичний кабінет для людей у ​​важкому матеріальному становищі

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 15:22
1 жовтня на вулиці Гоголя 4 відкрився медичний кабінет в соціальному центрі, який організований в рамках проекту «Caritas - Spes - Kharkiv».
У Харкові відкрили безкоштовний медичний кабінет для людей у ​​важкому матеріальному становищі

Проект безкоштовного медичного кабінету реалізується спільно гуманітарними організаціями «Карітас-Польща» та «Caritas - Spes - Kharkiv» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Польщі.

«Проект розрахований на два роки, – розповідає Дар'юш Андрусенко, координатор проекту «Caritas-Spes-Kharkiv», – і передбачає безкоштовне надання медичних консультацій і ліків, дитячого харчування, підгузників переселенцям із зони АТО і жителям Харкова і Харківської області: інвалідам, пенсіонерам , матерям одиначкам, багатодітним сім'ям та людям, які перебувають у важкому матеріальному становищі. До кабінету можуть звернутися пацієнти з важкими хронічними захворюваннями, такими як цукровий діабет або гіпертонія, які постійно повинні приймати певні медичні препарати».

Кабінет працює з 1 жовтня. Лікар проводить консультації з понеділка до четверга з 9 до 16 годин. Приймає пацієнтів, як для первинного огляду, так і тих, у кого вже є рецепти від лікарів районних поліклінік, яким потрібно придбати ліки. Ці ліки і купують в рамках проекту. Препарати або той же дитяче харчування набувають через мережу аптек «Доброго дня» і видають протягом двох-трьох днів.

«До нас звертаються пацієнти з хронічними захворюваннями, – коментує Анна Фірсова, лікар «Caritas-Spes-Kharkiv», – які повинні приймати лікарські препарати по життю. Це гіпертонія, серцево-судинні захворювання, це проблеми сечостатевої системи, шлунково-кишковий тракт. Люди, які змушені щомісяця витрачати певні суми для підтримки стабільного стану здоров'я. Також в нашому кабінеті ми можемо надати консультативну допомогу, визначитися з медикаментами, які потрібні, можемо визначити рівень цукру в крові, зробити кардіограму».

За тиждень в кабінеті отримали консультації 50 осіб, за словами лікаря, в основному переселенці. При зверненні за допомогою потрібно мати при собі оригінал та ксерокопію паспорта, пенсійного посвідчення або довідку переселенця. Якщо люди звертаються не за ліками або консультацією, а за дитячим харчуванням або підгузниками в соціальний центр, при собі потрібно мати ксерокопію свідоцтва про народження дитини.

По п'ятницях лікар виїжджає до лежачих хворих. Заявку можна заповнити на сторінках в соцмережах «Caritas-Spes-Kharkiv» або зателефонувати 093 041 31 65

Проект буде реалізовуватися в 2016 і в 2017 році, бюджет на найближчі три місяці 1 560 000 гривень.

comments powered by HyperComments