У Харкові відкриють 11-поверхову бібліотеку

Вівторок, 15 листопада 2016, 12:53
В Харкові планується відкриття 11-поверхової бібліотеки Національного юридичного університету ім.Ярослава Мудрого.
У Харкові відкриють 11-поверхову бібліотеку

Про це повідомив перший проректор НЮУУ Юрій Битяк. За його словами, новий бібліотечний ресурсний центр буде надсучасним та вміщуватиме понад 4 мільйони книг, пише "SQ". Бібліотека матиме близько 400 робочих місць, обладнаних персональними комп'ютерами, інформаційно-аналітичні лабораторії, 5 лекційних залів і 40 навчальних аудиторій.

Нагадаємо, що будівництво ресурсного центру розпочалося в 2012 р. Загальна площа будівлі - 16 тис.кв.м. На цокольному поверсі розташований полігон для навчання студентів криміналістиці загальною площею близько 1 тис.кв.м. Будівля знаходиться поряд з Палацом студентів і кафедрою криміналістики вузу. У 2013 році був затверджений проект будівництва другої черги бібліотеки, а в 2014 році провели відкриті торги. Переможцем визначили ТОВ «Будівельник». Але договір не був підписаний через процедурні порушення. На початку 2015 року були проведені нові торги на будівництво бібліотеки вартістю 15,38 млн грн.

У серпні був скоректований проект будівництва «внаслідок зміни раніше прийнятих проектних рішень і введенням в дію нових нормативів з ціноутворення». Вартість будівництва здорожчала на 4,01 млн грн.

26 жовтня 2015 НЮУУ уклав додаткову угоду з ТОВ «Будівельник» по будівництву другої черги бібліотеки вартістю 4,01 млн грн, повідомляють "НАШІ ГРОШІ" з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Передбачалося, що до кінця червня 2016 закінчиться будівництво другої черги бібліотечного корпусу з блоком навчальних аудиторій та трансформаторною підстанцією по вул. Пушкінській.

Як писала "Справжня Варта", у межах акції «Книжкова навала» 1000 бібліотек південних та східних регіонів України отримають благодійну допомогу у вигляді нових примірників з історичної літератури.

comments powered by HyperComments