Світлична хоче покращити знання англійської у вчителів та школярів Харківщини

Четвер, 17 листопада 2016, 16:41
Сьогодня, 17 листопада, під час зустрічі з директором Британської Ради в Україні Саймоном Вільямсом очільниця Харківської ОДА Юлія Світлична підкреслила, що головним напрямком співпраці з Радою вважає розширення можливостей вивчення англійської мови для жителів області.
Світлична хоче покращити знання англійської у вчителів та школярів Харківщини

Про це повідомили в пресс-службі ХОДА.

Серед можливих варіантів співпраці - обмін учнями шкіл з Великобританією, залучення волонтерів (носіїв мови) до роботи в навчальних закладах регіону, а також підвищення кваліфікації вчителів.

«Серед учнів наших шкіл багато переможців обласних, всеукраїнських і міжнародних олімпіад. Цим обдарованим дітям нам би хотілося надати можливість побувати в Великобританії і вивчати мову безпосередньо в цій країні. Це можуть бути поїздки в рамках обміну учнями між школами Великої Британії та України або довгостроковий проект, який дозволить дітям пожити в сім'ях в Великобританії і краще вивчити іноземну мову», - пояснила Юлія Світлична.

Також керівник області висловила зацікавленість в залученні волонтерів (носіїв мови) до процесу вивчення англійської мови в школах, в тому числі - в районах області, літніх таборах, а також в рамках проекту «Європейський центр іноземних мов глави ХОДА».

Також Світличну цікавить  проект з підвищення професійної компетентності вчителів англійської.

В свою чергу, Саймон Вільямс повідомив, що зараз організація розглядає питання створення спеціальних шкіл для підвищення кваліфікації українських вчителів англійської мови. За його словами, ця можливість  обговорювалась з представниками Міністерства освіти і науки. Такі школи можуть бути створені по всій Україні, і Харків повинен стати одним з центрів реалізації цієї програми.

Вільямс повідомив, що в Харківській області також можуть бути реалізовані проекти з навчання держслужбовців англійської мови і створення спеціальних шкіл або класів для переселенців і громадян з обмеженими можливостями.

Очільниця ХОДА також зазначила, що регіону цікава співпраця в сфері науки, зокрема, комерціалізація наукових проектів та можливість участі молодих вчених в грантових програмах.

«Що стосується науки, я хотів би згадати програму професійного розвитку молодих вчених. Зокрема, розвитку їх комунікативних навичок для міжнародного спілкування - як писати гранти і так далі, - сказав Саймон Вільямс. - Ми дуже зацікавлені, щоб якомога більше університетів Великої Британії та України формували партнерські зв'язки».

Як писала "Справжня Варта", очільниця Харківської ОДА Юлія Світлична зустрілась 17 листопада з робітниками заводу "Турбоатом".

comments powered by HyperComments