В трьох районах Харкова працюють сучасні сміттєвози та бункеровози

Середа, 23 листопада 2016, 15:46
В трьох районах Харкова - Київському, Основ'янському і Слобідському - запрацювали сучасні сміттєвози та бункеровози, які вивозять тверді побутові та негабаритні відходи.
В трьох районах Харкова працюють сучасні сміттєвози та бункеровози

Про це повідомив начальник служби єдиного замовника та логістики КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» Віталій Латиш.

На сьогоднішній день почали роботу п'ять сміттєвозів із заднім завантаженням для обслуговування євроконтейнерів. Крім того, працюють дев'ять бункеровозів, які встановлюють і вивозять великі контейнери для негабаритного сміття. Вся нова техніка - зі зниженою гучністю в роботі, повною нейтралізацією вихлопних газів, відсутністю витікання фільтрату з автомобіля при завантаженні. На даний час сміттєвози працюють за електронними маршрутними листами, де позначені всі контейнери, які потрібно вивезти. Водій виїжджає з плановим завданням і не пропускає жодної адреси. Вивіз сміття по місту проводиться раз на день.

На підприємстві повідомили, що по місту вже встановлено 300 нових євроконтейнерів об'ємом 1,1 куб. м, які обслуговуються новими сміттєвозами. До кінця цього року буде встановлено ще 500, а в січні-лютому - ще 700 євроконтейнерів. Також було закуплено 210 контейнерів для негабаритного сміття об'ємом 10 куб. м. Зараз їх встановлюють у Московському районі, в планах - встановлення у Новобаварському, Індустріальному й Холодногірському районах.

Передбачається, що до кінця року підприємство отримає ще вісім сміттєвозів.  Відзначимо, що сучасні сміттєвози «Ford» закуплені за програмою «Чисте місто».

Нагадаємо,  26 жовтня комунальні служби показали харків'янам оновлену техніку підприємства «КВПВ», закуплену за програмою «Чисте місто».  22 сміттєвози-бункеровози класу ЄВРО-5 марки «Ford» закуплені в результаті відкритого тендеру у однієї з турецьких компаній. Спецавтомобілі мають нульовий рівень вихлопних газів, газ повністю переробляється всередині техніки і не забруднює повітря. Крім того, нові сміттєвози витрачають на третину менше палива в порівнянні зі старими - 18 л на 100 км. Вони працюють з евроконтейнерами, які також закуповуються для міста.

comments powered by HyperComments