Завдяки роботі між центром та громадами будуть потрібні результати - Світлична (ФОТО)

Четвер, 24 листопада 2016, 15:03
Сьогодні, 24 листопада, у Харкові проходить Форум місцевого самоврядування за участю віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка та голови ХОДА Юлії Світличної.
Завдяки роботі між центром та громадами будуть потрібні результати - Світлична (ФОТО)

Варто відзначити, що, Форум досить масштабний: в ньому також беруть участь представники галузевих міністерств, профільних парламентських комітетів, органів місцевого самоврядування, експерти. Сьогодні учасники форуму обговорять стратегії секторальних реформ в контексті децентралізації, підготовлені Асоціацією міст України, за напрямками: місцеві фінанси, сталий розвиток, земля і майно, житлово-комунальне господарство.

"Довгий час велася робота за права об'єднаних територіальних громад. І сьогодні перед ними відкриваються нові можливості. Процес передачі повноважень і фінансів не буде простим, але завдяки ефективному діалогу між центром і громадами і нашій спільній роботі будуть потрібні результати", - зазначила Юлія Світлична.

Геннадій Зубко наголосив, що головними завданнями децентралізації на 2017 рік стане реформування сектора ЖКГ, розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад та впровадження стратегічного планування таких громад ".

Нагадаємо, у програмі візіту віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко, крім участі у форумі, огляд реконструкції другої черги будівлі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21), зустріч з активом ОСББ Харківської області.

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments