Утеплення будинків продовжать частково компенсувати, - Зубко

П'ятниця, 25 листопада 2016, 07:26
Обіцяють компенсації до 50% витрат.
Утеплення будинків продовжать частково компенсувати, - Зубко

Як заявив журналістам в Харкові віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко,
в Україні продовжать програму компенсації кредитів на утеплення будинків - віце-прем'єр-міністр Програма часткової компенсації вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі України буде продовжена в 2017 році.

За його словами, програма буде діяти одночасно зі створюваним Фондом енергоефективності.

«Нам потрібно компенсувати кошти за результат, не просто за те, що замінено вікно або утеплена стіна, ми повинні провести енергоаудит будинку і визначити, що в цьому будинку потрібно зробити, які це дасть результати. Після цього держава готова компенсувати людям до 50% таких витрат. У цьому нам готові допомогти наші партнери: уряд Німеччини готовий надати 25 млн євро, а Європейський Союз - 100 млн євро. За рахунок цих коштів планується погашати витрати громадян», - повідомив Геннадій Зубко.

Зазначимо, планується, що Фонд енергоефективності сприятиме реалізації заходів з енергоефективності в житловому секторі країни. Зокрема, фонд буде пропонувати доступні типові проекти енергоефективності для багатоповерхових будинків, рекомендації для приватних домоволодінь. Головна мета створення фонду - знизити споживання газу і витрати домогосподарств.

Нагадаємо, що за рахунок міського бюджету фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи (наприклад, утеплення будинку), планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України. Також в Харкові затвердили програму часткового відшкодування кредитів, отриманих ЖБК та ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів. В її рамках передбачається компенсація з міського бюджету тіла кредиту в розмірі 20%, але не більше 100 тис. грн на один будинок. Програма часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами на енергозберігаючі заходи буде діяти з 2017 року.

 

comments powered by HyperComments