Харківські призовники самі обирали, де хочуть служити

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:17
Харків'яни служитимуть у ЗСУ, нацгвардії та службі транспорту.
Харківські призовники самі обирали, де хочуть служити

У Харківському військовому комісаріті відзвітували, що  достроково завершили осінній призов до української армії.  В Україні призов проходить до 30 листопада, а у Харкові завдання виконали ще 24 листопада, відправивши останню партію призовників.  План набору призовників виконаний на 100%, всього викликані до війська 1 тис. 100 осіб, відзначив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

За його словами, 45% юнаків направлено до Збройних Сил, 51% - в гвардію, 4% - в частині Державної спеціальної служби транспорту. 8% покликаних - з вищою освітою, 90% - з повною загальною середньою і інші - з базовим (закінчили 9 класів).

15% юнаків визнані непридатними за станом здоров'я, 60% з тих, хто з'явився в військкомати, отримали відстрочки, в основному, для продовження освіти. За неявку до військкомату до адміністративної відповідальності притягнуто 400 юнаків. На альтернативну службу направлено 3 юнаки.

Також військовий комісар зазначив, що багато призовників самі прийшли на комісії і вибрали частини і роди військ, в яких хотіли б служити.

comments powered by HyperComments