Щеплень від грипу ще немає. Коли з’являться – невідомо

Юлія Гуш  |  Вівторок, 29 листопада 2016, 08:41
Не зважаючи на розповсюдження грипу, до Харкова вакцини від даного захворювання ще не завезли.
Щеплень від грипу ще немає. Коли з’являться – невідомо

Як заявила Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, харків’янами повідомлять про наявність вакцини , як тільки вона надійде до лікувальних закладів міста.

«Це централізовані закупки, – підкреслила вона, – і кожен раз одна й та ж сама проблема – це щеплення. Вакцина потребує спеціального зберігання, спеціального температурного режиму, спеціальної контейнерної доставки. Тобто, вона закупляється централізовано та надходить через анітарно-епідеміологічні служби до наших лікувальних закладів. Як тільки до нас надходять вакцини, ми тут же їх починаємо використовувати. Сподіваємося, що ця схема спрацює і в цьому році. Будемо чекати».

Як повідомляла «Справжня варта», в Харкові та області проводяться профілактичні заходи щодо захворювання на грип. Проте як і на початку епідеміологічного сезону, вакцина ще не надійшла у вільний доступ. Крім того, Україна власної вакцини не виробляє. Тому перед тим, як з’явитися в аптеках та лікувальних закладах, вона має пройти певний контроль якості. Але цього року цей процес чомусь сильно затягнувся.

 

comments powered by HyperComments