Пожежу на складах Шкірзаводу /заводу "Більшовик"/ ліквідують - Подробиці від ДСНС, Фото

Вівторок, 20 грудня 2016, 11:04
Вогнем був охоплений весь ангар на площі 200 кв.м.
Пожежу на складах Шкірзаводу /заводу "Більшовик"/ ліквідують - Подробиці від ДСНС, Фото

У ГУ ДСНС України у Харківській області  надали подробиці стану ліквідації пожежи на складах Шкірзаводу /колишнього заводу "Більшовик"/.

20 грудня о 07:57 до чергової частини Головного управління ДСНС у Харківській області надійшло одночасно декілька повідомлень про пожежу, що сталася на території колишнього «Шкірзаводу» за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, 327. Наразі на даній території існують декілька приватних підприємств.

 

Пожежа охопила складську одноповерхову металеву будівлю одного з них, в якій зберігалась готова продукція та сировина для виготовлення господарчих товарів із пластика, гуми та інших полімерів. Зі слів заявників стало відомо про значне поширення вогню.

До місця виклику відразу було направлено 8 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС на автоцистернах. На час прибуття рятувальників, вогнем був охоплений весь ангар на площі 200 кв.м., а його дах в багатьох місцях був зруйнований. Уламки даху перешкоджали доступ рятувальників до осередків горіння, а густий чорний токсичний дим становив небезпеку для життя. Тож рятувальникам доводиться працювати в апаратах захисту органів дихання.

В роботах з гасіння пожежі задіяні близько 50 чоловік особового складу ДСНС, діями котрих керує штаб пожежогасіння. Завдяки оперативності дії рятувальників, вже о 09:45 розповсюдження вогню було зупинене – відбулась локалізація пожежі.

В результаті високого професіоналізму рятувальників вдалось не допустити перекидання вогню на сусідні будівлі.

Наразі тривають роботи по розбору зруйнованих уламків конструкцій даху ангару та ліквідації наявних осередків горіння. Крім того встановлюються данні про можливе перебування людей в межах даної складської будівлі.

Причина та збитки наразі встановлюється.

На місці пожежі працює оперативна група на чолі з начальником ГУ ДСНС України у Харківській області Олександром Волобуєвим, оперативно-слідча група поліції та прокуратура.

Нагадаємо, що перші повідомлення про пожежу надійшли з соцмереж.

comments powered by HyperComments