Світлична щодо пам'ятника на площі Свободи: "Міська влада має організувати фахове обговорення серед експертів та громадськості"

Неділя, 5 лютого 2017, 22:02
Губернаторка вважає, що символ, який з'явиться на площі Свободи, повинен об'єднати харків'ян
Світлична щодо пам'ятника на площі Свободи: "Міська влада має організувати фахове обговорення серед експертів та громадськості"

Таку думку голова ХОДА висловила у своєму фейсбуці.

" Моя позиція щодо ситуації з обранням ескізу пам'ятника на площі Свободи наступна.

Вважаю, що немає необхідності поспішати ні з рішенням, ні з емоціями. Міській раді потрібно організувати фахове обговорення як в експертному середовищі, так і серед громадськості. З боку обласної адміністрації буде всіляка допомога.

Головне щоб символ, який з'явиться на площі Свободи, об'єднував харків'ян. Тільки так!" - пише Юлія Свтлична.

Нагадаємо, що підсумки відкритого бліц-конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знака на пл. Свободи були підведені 3 лютого. Обговоривши представлені проекти, більшість членів журі (10 із 12) віддало перевагу пам'ятному знаку у вигляді ангела на стелі вгорі в оточенні чотирьох фігур колоритних історичних особистостей - внизу. Також члени журі схвалили ідею запропонувати автору ескізу замінити фігуру ангела фігурою ранньохристиянського подвижника Антонія Великого - покровителя Харківського національного університету ім. Каразіна.

 

comments powered by HyperComments